Wasserij Van Ende & Roxy uit Herentals heeft een 2e wasstraat geïnstalleerd. Het gaat om een investering  van 1 miljoen euro.  Afgevaardig bestuurder Jo Van Ende : 'Deze wasstraat was nodig om de groei te kunnen volgen.  De capaciteit verdubbelt van 40 naar 80 ton per week,  uitsluitend voor blauwe werkkledij. De vroegere installatie behouden we voor witte was. Vanaf nu kunnen we die volledig scheiden..

'De eerste wasstraat is 7 jaar oud en draait van 6 uur 's morgens tot 20 uur 's avonds. De hoeveelheid was werd te groot. Bovendien, als er iets misliep, dan lag alles plat. Met een 2e wasstraat erbij hebben we een veel grotere bedrijfszekerheid.'

Extra aanwervingen
'Zo'n wasstraat heeft een diameter van 1,5m en bestaat uit 15 vakken waarin de was doorgaat. Elke 3 minuten komt er 50 kilo was uit de machine. Vervolgens komt die in een zwierder terecht, dan via een transportband naar een droger om dan aansluitend via opnieuw een transportband en een lift naar de afwerkzone te gaan.

In heel dat proces komt geen manuele arbeid aan te pas. Het Herentalse bedrijf nam echter recent door de investering 3 extra mensen in dienst, wat het totaal op 64 medewerkers brengt.

Van Ende & Roxy investeerde vorig jaar ook al in een nieuwe waterzuiveringsinstallatie. 'Deze nieuwe wasstraat is een volgende stap in onze groei', besluit een enthousiaste Jo Van Ende. 

Een halve eeuw ervaring en professionalisme
De industriële wasserij Van Ende & Roxy bestaat sinds 1952. Deze familiezaak was eerst gevestigd in het centrum van Herentals, onder de naam de Zwaan. In 1967 werd de zaak gemoderniseerd en verhuisde ze naar de Lierseweg. In 1985 volgde de overname van wasserij Roxy uit Geel. Vandaag heeft reeds de derde generatie Van Ende het roer in handen. Sinds de modernisering en de recente uitbreiding is Van Ende & Roxy één van de meest professionele industriële wasserijen van Vlaanderen.

Foto's Jo Van Ende / NNieuws.