De 'Herentalse Vrienden' hebben dinsdagavond hun 3e projectidee van 'Wat als Herentals' voorgesteld. Het werd een boeiende presentaie van enkele BH's (Bekende Herentalsenaren) : Wies Verheyden, gewezen sportschepen, Ann Verreydt, zaakvoerder Tai Ton, en Guy Van Leemput over hun droom van een 'Herentals als stad om te herbronnen'.  Moderator van dienst was Carlo Van Tichelen (Phobos).

'Onze dromen zijn vervat in 3 thema's: welzijn, de Zandstraat overdekt en het openluchtmuseum', zegt Patrik De Cat, één van de initiatiefnemers en gemeenteraadslid CD&V fractieleider.

Overkapping Zandstraat : 80% van de handelaars in de Zandstraat lachen zich een beetje krom.  'Wel een ondergrondse parking in de nabije buurt, zoals in Hasselt, Breda, Tilburg', reageert Monja Goris van boetiek Monja. 

Schepen voor middenstand Jan Michielsen (CD&V) : 'Een overkapte Zandstraat? (glimlacht) We mogen al eens dromen, niet?'

'Kuuroord Le Paige?'

'Wat als gepensioneerden Herentals kiezen om hun rust te vinden?  Kasteel Le Paige de toegang tot een kuuroord is?

Wat als revaliderenden kiezen voor Herentals omdat de omgeving rust uitstraalt? Wat als werkenden kiezen voor Herentals omdat de boog er niet altijd gespannen moet zijn? Kortom: Wat als Herentals een plek is om te herbronnen?

Wie een troef wil claimen, moet naar de omgeving kijken. Wat hebben we meer dan de omliggende steden? Water, natuur, cultuur en sport.

Het is niet toevallig dat organisaties zoals Sport Vlaanderen, To Walk Again REVAlution, het Wit-Gele Kruis, Dagcentrum Den Brand en het Regionaal Hoofdkwartier KLJ in Herentals een stek vonden', besluit Patrik De Cat.

Details? : kijk op 'Wat als Herentals'