Op donderdag 29 oktober vindt in Mol en Dessel een oefening plaats van een ernstig nucleair incident. Ter evaluatie organiseert het gemeentebestuur op maandag 16 november om 19.30 uur een klankbordgroep in Zaal 't Getouw. Graag willen we weten hoe de maatregelen die tijdens de oefening werden genomen in realiteit – al dan niet - uitgevoerd werden. Iedereen is welkom. Inschrijven voor 15 oktober via www.gemeentemol.be > e-loket > Klankbordgroep nucleair incident.

Communiceren we tijdig en helder tijdens een ernstig nucleair incident én nemen we voor jou haalbare maatregelen? Dit is de centrale vraag tijdens de klankbordgroep op 16 november. We hopen je – voor de veiligheid van alle medewerkers – persoonlijk te mogen begroeten.

Oefening ernstig nucleair incident

Op donderdag 29 oktober vindt in onze gemeente en Dessel een oefening plaats van een ernstig nucleair incident waarbij alle verschillende hulpdiensten de bestaande procedures uittesten.

Tijdens de oefening kondigen we bepaalde maatregelen af en communiceren we deze via verschillende kanalen. Dit kan gaan over het afsluiten van straten, het evacueren, het binnenhalen van koeien,... Uiteraard gebeuren deze zaken op 29 oktober niet in het echt, én daar knelt het schoentje.

Graag willen we weten hoe de beslissingen die tijdens de oefening worden genomen in realiteit zouden uitgevoerd worden, of niet uitgevoerd. Daarom organiseren we op 16 november om 19.30 uur een klankbordgroep.

Klankbordgroep

Tijdens de vergadering van de klankbordgroep vertellen we je over het verloop van de oefening, de communicatie die werd gevoerd én de maatregelen die werden afgekondigd. Samen bekijken we dan de haalbaarheid hiervan voor jouw situatie als burger, landbouwer, handelaar,...

Waar was je op 29 oktober 2015?

Mogen we ter voorbereiding al vragen om goed bij te houden waar je op 29 oktober bent? Zo kunnen we achteraf bespreken of je de communicatie over de oefening van het nucleair incident al dan niet zou ontvangen hebben.  Meer info: veiligheid, 014 33 08 51, rampenambtenaar@gemeentemol.be