U bent hier

Wat zijn de plannen van ANB met De Watering? Ontdek het op 22 juni

Mol
11.06.2019 - 11.59u
Door: Lex Verellen

Agentschap Natuur en Bos (ANB) organiseert op zaterdagvoormiddag 22 juni een informatiemoment over geplande inrichtingswerken op domein De Watering. Dit domein omvat een voormalig viskweekvijvercomplex. Het domein is zowel gelegen in Mol (noordwesten van Postel) als Arendonk.

Voor het informatiemoment ben je tussen 10 en 12.30 uur welkom ter hoogte van wandelknooppunt 80. Om 10.30 uur start een rondleiding met de boswachter doorheen het domein. Wie meewandelt, krijgt nog meer duiding over de geplande ingrijpende werken. Bij nat weer raden we aan om stevig schoeisel of laarzen te dragen.

Domein De Watering ligt nabij de autostrade E34 en het kanaal Dessel-Schoten. De dijken van het voormalige viskweekvijvercomplex zijn in slechte staat. Herstelwerken zijn aan de orde.

Waarom inrichtingswerken?

Naast het herstellen van deze dijken ambieert ANB met de inrichtingswerken extra doelstellingen. Deze doelstellingen passen in de realisatie van het soortenbeschermingsplan Roerdomp, Europese natuurdoelen en het goedgekeurde natuurbeheerplan.

De inrichtingswerken moeten ook de ongewenste vernatting en het te hoog gebruik van kanaalwater voor de vijvers aanpakken. Daarnaast wil ANB de natuurbeleving van dit domein verhogen door de aanleg van een wandelpad en kijkwand.

Informatie voor brede publiek

Om deze werken te kunnen uitvoeren, heeft ANB een omgevingsvergunning nodig. De aanvraag werd inmiddels ingediend. In aanloop naar het openbaar onderzoek organiseert ANB een informatiemoment voor het brede publiek.

Je kan het informatiestandje uitsluitend bereiken via Arendonk (Hoge Mauw en Watering). Het informatiestandje staat ter hoogte van wandelknooppunt 80 (www.wandelknooppunt.be/routeplanner?kaart=kempense-meren). De wandeling om 10.30 uur start eveneens op dit punt.

Meer info: dienst omgevingsvergunningen provincie Antwerpen, 03 240 57 45, omgevingsvergunningen@provincieantwerpen.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto