Nieuw: groepsaankoop hemelwateropvang

Droge zomers maken meer en meer duidelijk dat water een kostbaar goed is. Een hemelwaterput of tank helpt om water op te vangen, te laten infiltreren en te hergebruiken. Dat is niet alleen belangrijk voor de natuur, maar vormt ook een besparing op de waterfactuur. Elke liter gratis regenwater hergebruikt wordt, een liter kraantjeswater minder.

29 gemeenten organiseren samen met IOK een groepsaankoop hemelwateropvang. Via de actie kan iedereen aan goede voorwaarden een kwalitatieve installatie van zowel een hemelwaterput, infiltratieput en/of hemelwaterton bekomen.

"Het regenwater dat je opvangt kan je hergebruiken voor je wasmachine, toiletten, onderhoudskraantjes of voor het bewateren van je tuin."

4de tankslag

Heel wat eigenaars die zijn overgeschakeld op aardgas of hernieuwbare energie laten hun oude stookolietank in de grond zitten. Vaak laten eigenaars na om de tank te verwijderen.

Hier zijn echter grote milieurisico's aan verbonden. Zo kunnen de tanks na verloop van tijd beginnen lekken, waardoor bodem en grondwater zwaar vervuild kunnen raken door stookolieresten.

IOK organiseert daarom al voor de 4e keer een tankslag. Bij de vorige tankslagen werden in totaal 2.761 oude stookolietanks gesaneerd. Door de combinatie met de groepsaankoop hemelwateropvang is het zelfs mogelijk om de werken te combineren, zo raak je van je oude stookolietank af en installeer je een regenwaterput met infiltratievoorzieningen in één klap.

Interesse?

Inschrijven kan nu al vrijblijvend. IOK organiseert ook 3 gratis infomomenten. Alle info via www.iok.be/hemelwater, telefonisch via 014 56 27 88, of via de milieudienst van je gemeente.

Mee beslissen?

De keuze van de firma's gebeurt door een stuurgroep van mensen die deelnemen aan de groepsaankoop. Wil je deel uitmaken van deze stuurgroep? Duid dit dan aan bij je inschrijving.