U bent hier

Waterbarometer wapent bedrijven tegen watertekort

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
25.01.2022 - 14.18u
Door: Herman Gezelle

In Vlaanderen leven we in de illusie dat er een overvloed aan water is. Niets is minder waar.

Vlaanderen behoort tot de regio's in Europa met de grootste waterschaarste. Die vormt een ernstige bedreiging voor onze economie. Bedrijven zitten met veel vragen. Om hen te helpen de juiste maatregelen te selecteren, lanceert VITO de Waterbarometer-tool.

De Waterbarometer verschaft bedrijven inzicht in hun watermanagement en stelt gerichte optimaliseringsacties voor.

Een uitgebreide waterbalans met alle waterstromen en gerelateerde kosten wordt visueel gepresenteerd en de risico's van de waterbronnen worden in kaart gebracht.

Tegelijkertijd krijgen de bedrijven een omgevingsanalyse met nabijgelegen alternatieve, duurzame waterbronnen. Voor deze waterbronnen worden ook geschikte zuiveringstechnieken gepresenteerd.

De Waterbarometer tool is een van de projectrealisaties die helpen om de waterrisico's van bedrijven uit de sectoren van voeding, aquacultuur, textiel en toerisme te reduceren. Deze tool is ontworpen binnen het project SmartWater Use, met financiële steun van VLAIO, gecoördineerd door Flanders' Food.

De Waterbarometer is gratis

De tool is gratis beschikbaar via www.waterbarometer.be. Na het aanvragen en bevestigen van login en wachtwoord kan het bedrijf aan de slag met de verschillende modules.

Gratis online opleidingssessies helpen de bedrijven op weg. Voor verdere begeleiding kunnen ze steeds terecht bij de projectcoördinator Flanders' Food.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto