U bent hier

'Waterbus vanuit Olen zou heel wat auto’s van E313 halen'

Grobbendonk | Kempen regio | Neteland | Olen | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
09.03.2019 - 11.23u
Door: Herman Gezelle

Odile Sterkens uit Viersel is een petitie gestart voor een Waterbus op het Albertkanaal tussen Olen en Wijnegem, met 7 haltes. "Het verkeer richting Antwerpen is niet langer houdbaar", zegt ze.

Ook in Olen, Grobbendonk en Herentals zijn politici het idee niet ongenegen.

Alle inwoners van Viersel vonden woensdag een petitie in de bus. Odile hoopt dat er ook handtekeningen komen van heel wat pendelaars langs het hele traject Olen-Wijnegem, die dagelijks in de file staan richting Antwerpen.

In het ideale scenario komen er haltes voor de waterbus op het Albertkanaal in Olen, Herentals, Grobbendonk, Viersel, Massenhoven, Oelegem en Wijnegem, met een eindhalte voor de sluizen.

De gebruikers van deze ‘Kempense’ Waterbus zouden in Wijnegem dan kunnen overstappen op de waterbus aan de andere kant van de sluizen in Wijnegem.

Ulrik Anthonis (GiB) : 'Waterbus, interessant idee'

Ulrik Anthonis (GiB) is schepen van mobiliteit in Grobbendonk. Hij vindt het idee om het traject van de Waterbus uit te breiden zeker interessant. "We moeten zeker onderzoeken naar financiële en praktische haalbaarheid. De verkeersproblemen op de E313 zijn gekend. Als een dergelijk initiatief de druk wat kan verlichten, staan we daar achter en kunnen we ook bekijken op welke manier we onze medewerking kunnen verlenen. Ik begrijp dat deze initiatieven rond Antwerpen hun nut al bewezen hebben."

In Olen staan ze ook niet afkerig tegenover de Waterbus. (vw)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto