U bent hier

Wateroverlast in omgeving Scheppelijke Nete in Centrum

Mol
02.06.2016 - 13.21u
Door: Herman Gezelle

De recente zware buien hebben naast lokale problemen vooral tot wateroverlast geleid in delen van de Bresserdijk, Kolkstraat en Vijverstraat. Deze straten bevinden zich allemaal vlakbij de Scheppelijke Nete die langs het Centrum loopt.

Op dit moment zijn brandweer en de gemeentelijke technische dienst volop bezig om het opkomende water maximaal in te dammen met zandzakjes.

Daarnaast worden ook pompen ingezet. Alle inwoners met water in tuinen, kelders of woningen bellen meteen de brandweer te  via het noodnummer 112.

Kom zeker niet persoonlijk naar de brandweerkazerne. Er worden geen zandzakjes aan individuele inwoners meegegeven. De voorraad zandzakken wordt op dit moment strategische ingezet op de plaatsen die de brandweer selecteert. Gezien het hoge aantal oproepen bepaalt de brandweer wat prioriteit krijgt.

Erkenning als rampgebied

Met het oog op een erkenning als rampgebied is het belangrijk dat het gemeentebestuur een overzicht krijgt op de geleden schade in onze gemeente. Daarom vragen we onze inwoners proactief om een beschrijving (inclusief foto's) en een schatting van de geleden schade door te mailen naar rampenambtenaar@gemeentemol.be. Vermeld zeker ook je volledige contact- en adresgegevens. Wie niet kan e-mailen, neemt telefonisch contact op.

Eigen verzekering aanspreken

In ieder geval moet iedereen die schade leed door de zware regenval in eerste instantie de eigen verzekering aanspreken. Voor een eventuele verdere afhandeling van het dossier neem je best foto's van de schade en hou je alle relevante facturen bij.

Dringende oproepen: 112

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto