U bent hier

'We always remember 'De Witte Stilte' onze Ronald' : geslaagde expo en nostalgische memories

Herentals | Neteland
20.09.2020 - 19.44u
Door: Herman Gezelle

'We always remember our Ronald De Witte Stilte' klonk het de afgelopen dagen in Hertals en verre omstreken. Een Bekende Netelander, een geliefde Bekende Hertalsenaar met een grote B.

Wilde je even terug naar de tijd van rock-‘n-roll, de hippies, de protestzangers, The Flower Power, de tijd van de beruchte 'zondagretenus' in het College  in Herentals?

Ronald De Witte Stilte stond afgelopen dagen centraal : simultaan in kasteel Le Paige, in cc 't Schaliken én Art Center Hugo Voeten. 

Een emotioneler eerbetoon voor DJ De Witte Stilte & radiopresentator (LOK) Ronald Luyten (1953-2017), en gewaardeerde kunstkenner, kan je je niet inbeelden.  Chapeau voor de organisatoren.

Je kon je vandaag door Parnastival (1976) in cc 't Schaliken laten inspireren, een nostalgische film die mee door Ronald Luyten gemaakt werd.

Na de film kreeg je een unieke kans om te grasduinen in een deel van de exclusieve platencollectie van Ruwe Ronald.  Allemaal originals, juweeltjes uit de Gouden Jaren 50 en 60.

Peter Konings : 'Een emotionele Ronald-2-daagse vol nostalgie en respect'

'Het was een supergezellig eerbetoon in een gemoedelijke sfeer met een pak generatiegenoten en goede vrienden van Ronald, een blij weerzien voor velen in een goedgevulde foyer en buitenterras', vertelt Peter Konings, voorzitter van de Stichting Ronald Luyten/ Jakob Smits.

'In kasteel Le Paige ontdekte je een knap opgestelde expo rond de mens Ronald Luyten. Erfgoedcel Kempisch Karakter heeft zijn uiterste best gedaan om er een compleet overzicht rond Ronald te presenteren.  Respect.

Voor mij was het een mooi einde aan twee dagen Herentals, mijn geboortestad en waar ik mijn jeugd doorbracht.  Mijn dank aan het lokaal bestuur van Herentals, vooral de erkentelijkheid naar de mens Ronald Luyten toe met wat hij betekende voor z'n stad op zijn manier.

Ik verneem nog dat er sinds 2017, het jaar van het overlijden van Ronald, een voorstel voor de gemeenteraad werd gedaan om in Herentals een straatnaam te noemen naar 'De Witte Stilte'.  We blijven benieuwd wanneer de Herentalsenaren dit eerbetoon mogen inhuldigen, besluit Peter Konings.

Ronald's vriend Rudy Mees vanuit California : 'Prima eerbetoon'

'Als de gezondheid en covid het toelaten, kom ik volgend jaar weer een 3-tal maanden naar België', meldt Herentalsenaar Rudy Mees vanuit County Oceanside (CA) vanavond aan Nnieuws. Rudy woont en werkt al 40  jaar in California.  

'Jullie hebben het eerbetoon voor onze vriend Ronald prima georganiseerd, verneem ik langs Nnieuws.  Als het goed loopt, breng ik dan foto's en ander uitzonderlijk materiaal van de Ronald mee. Dat hoort eigenlijk ook thuis in het archief in Herentals. 

Ronald was nauw betrokken bij de organisatie van onze band 'Schralen Tsjip & De Mussenschrik' in de jaren 60-70. 

Hertals, well done! We always remember 'De Witte Stilte' onze Ronald', besluit Rudy vanuit California.

Rudy Mees is bekend in de Kempen en Vlaanderen als leadzanger en protagonist van de populaire Kempense formatie 'Schralen Tsjip & De Mussenschrik' uit de jaren 60-70 met o.a. de bekende bassist wijlen Herman Hermans (°1953).

Foto's Corinne Paciorkowski/ Mark Jaspers/ Peter Konings/ Guy Verellen / Nnieuws.

Red. Guy Verellen (°1953), vriend van Ronald, stichter LOK-Omroep en klasgenoot in het College Herentals / Nnieuws.
Meer nieuws

Minister Crevits verlengt Vlaams beschermingsmechanisme tot eind maart

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 21.01.2022 - 09.19u

Voormalig Bloso-voorzitter Carla Galle (73) overleden

Herentals | Nationaal | Vlaanderen 20.01.2022 - 22.11u

Duits rapport beschuldigt voormalig paus Benedictus XVI van toedekken seksueel misbruik in kerk

EU | Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 20.01.2022 - 18.02u

Voetbal Vandaag : nieuwste aanwinst onder de voetbalwebsites

Voetbal Vandaag : nieuwste aanwinst onder de voetbalwebsites
Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 20.01.2022 - 17.10u

Winkeldief betrapt in Kempense drankenhandels

Kempen regio | Lille 20.01.2022 - 15.04u

Gezondheidsunie: meer bevoegdheden voor Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) vanaf maart 2022

Gezondheidsunie: meer bevoegdheden voor Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) vanaf maart 2022
EU | Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 20.01.2022 - 14.55u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto