U bent hier

'We komen terug uit ons kot: vervoer naar Markt voor minder mobiele inwoners Grobbendonk'

Grobbendonk
24.06.2020 - 08.31u
Door: Herman Gezelle

De voorbije maanden hebben duidelijk gemaakt hoe belangrijk sociale contacten voor ons allemaal zijn. En waar kan je beter eens een babbeltje slaan dan op de markt?

De gemeente Grobbendonk gaat daarom oudere en minder mobiele mensen extra de kans geven om naar de lokale markt te komen door een bus-shuttle te voorzien. Boodschappen doen op de markt én bij de omliggende handelszaken kan daar immers perfect gecombineerd worden met sociale contacten.

'De afgelopen maanden hebben we allemaal onze sociale contacten afgebouwd. Vooral voor ouderen en minder mobiele mensen was het sociaal isolement zwaar', klinkt het.

'Nu de maatregelen versoepelen en we allemaal opnieuw wat meer mogen beslist de gemeente Grobbendonk om een shuttlebus in te leggen naar de lokale markt op donderdag.

"We hopen allemaal dat die vreselijke ziekte de kop is ingedrukt, en dat we zo vlug mogelijk allemaal terug veilig uit ons kot kunnen komen. Bij ouderen heeft het gebrek aan contact tijdens de lockdown er stevig ingehakt." Vertelt schepen van Welzijn Martine Taelman (GiB).

"We willen iedereen, en voornamelijk oudere en minder mobiele personen, de kans geven om vlot op het Astridplein te geraken op het moment dat daar ook de markt doorgaat. Zo kunnen ook zij shoppen, niet enkel op de markt zelf, maar ook bij de lokale winkels."

"Vanaf de maand september voorziet de gemeente dat de liftbus, die we vlak voor de coronacrisis in gebruik namen en die gesponsord werd door lokale handelaars en ondernemers, één keer per maand op donderdagvoormiddag als shuttle rijdt.", verduidelijkt schepen Johan Verhaegen (GiB).

De shuttle zal mensen naar de markt voeren op het Astridplein en stopt aan het woonzorgcentrum 'Het Waterrijk', de serviceflats, het kruispunt Hanegoor/ Langenheuvel en de kerk in Bouwel.

"Als het initiatief gesmaakt wordt bestaat de mogelijkheid om het uit te breiden naar meerdere keren per maand." Hou alvast de gemeentelijke infokanalen in het oog voor meer concrete informatie.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto