U bent hier

’We wish you the best’ : vrijwilligers wuiven asielzoekers uit

Mol
14.03.2016 - 15.50u
Door: Herman Gezelle

'We wish you the best'. 'Met deze boodschap zwaaiden talrijke vrijwilligers 'onze' asielzoekers uit. Na een verblijf van acht weken sluit het opvangcentrum in het Zilvermeer de deuren. De asielzoekers krijgen onderdak in andere opvanginitiatieven van Fedasil. Als gemeentebestuur zijn we tevreden over het incidentvrije verloop van de opvang en zijn we verheugd over de warme inzet van de 113 vrijwilligers.

Het tijdelijk opvangcentrum in het Zilvermeer opende de deuren op 25 januari. Zoals afgesproken startte Fedasil tijdig met de ontruiming van het centrum zodat het op 25 maart volledige leeg is. Tijdens de opvangperiode verbleef een 50-tal asielzoekers in het Zilvermeer. Deze mensen krijgen nu onderdak in andere opvangcentra van Fedasil. Ze vertrekken druppelsgewijs vanaf maandag 14 maart.

Incidentvrije opvangperiode

Het gemeente- en provinciebestuur zijn zeer tevreden over het verloop van de opvangperiode. Dankzij een open communicatie tussen de verschillende partijen en een professionele aanpak van Fedasil verliep de opvang feilloos.

Gastvrije gemeente

De oproep van het gemeentebestuur om de asielzoekers gastvrij te ontvangen, werd door heel wat inwoners letterlijk genomen. Maar liefst 113 vrijwilligers engageerden zich voor de organisatie van tal van activiteiten: gaande van taallessen Nederlands tot gezellige koffiemomenten. De asielzoekers maakten dankbaar gebruik van het uitgebreide activiteitenaanbod.

We wish you the best

Een wenskaartje met de boodschap 'We wish you the best' sluit de opvangperiode symbolisch af. Zowel de vrijwilligers als de medewerkers die betrokken waren bij de opvang wensen de asielzoekers hiermee het beste toe.

We vermelden graag de voornamen van alle mensen die we het beste toewensen voor hun verdere leven: Sahil, Rahila, Zahra, Shivan Lokman Ahmad, Ravin Sami Ahmad, Rahwan Shivan Lokman, Ibrahim, Haider Khaleel Abrahem, Mohammad Chafiq, Abdul Wahed, Loudjani, Yar Mohammad, Teyyub, Zahoor Ahmed, Mohammad Hashim, Habib, Kodjo Dodji Jean Pierre Alexis, Jules, Halimullah, Niamatullah, Ashuqullah, Jamil Rahman, Ibrahim, Omarghani, Salam Mohammad, Rizwanullah, Abdul Rahman, Ahdenia Mohamad Faiq, Renas Ahmed, Pelin Ahdenia, Nesar Ahmad, Zabiullah, Eidatullah, Nasibullah, Hamidullah, Sharafudin, Jamshid, Mirwais, Esmatullah, Fazel Haq, Niazbin, Said Hadi, Irshad Ahmed, Wasifa, Shabir Ahmad, Rasheda & Najibullah. (gemeente Mol)

imageMeer nieuws

Veertien speelstraten tijdens de zomervakantie

Geel 17.06.2019 - 11.53u reading time7min

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Een speelstraat geeft buren de kans om bij te praten, samen iets te drinken en elkaar beter te leren kennen. Bovenal krijgen kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer en kunnen ze naar hartenlust spelen in hun straat.

deSter is zesde genomineerde voor Prijs Ondernemen 2019

Kempen regio 17.06.2019 - 09.27u reading time6min

deSter uit Hoogstraten is het zesde bedrijf dat kans maakt op de Prijs Ondernemen 2019. Dat maakt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen vandaag bekend. deSter is een wereldspeler op het vlak van luchtvaartcatering, en ze leveren ook 300 miljoen stuks plastic messen, vorken en borden aan McDonalds.

Nieuws uit uw regio

image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto