'We wish you the best'. 'Met deze boodschap zwaaiden talrijke vrijwilligers 'onze' asielzoekers uit. Na een verblijf van acht weken sluit het opvangcentrum in het Zilvermeer de deuren. De asielzoekers krijgen onderdak in andere opvanginitiatieven van Fedasil. Als gemeentebestuur zijn we tevreden over het incidentvrije verloop van de opvang en zijn we verheugd over de warme inzet van de 113 vrijwilligers.

Het tijdelijk opvangcentrum in het Zilvermeer opende de deuren op 25 januari. Zoals afgesproken startte Fedasil tijdig met de ontruiming van het centrum zodat het op 25 maart volledige leeg is. Tijdens de opvangperiode verbleef een 50-tal asielzoekers in het Zilvermeer. Deze mensen krijgen nu onderdak in andere opvangcentra van Fedasil. Ze vertrekken druppelsgewijs vanaf maandag 14 maart.

Incidentvrije opvangperiode

Het gemeente- en provinciebestuur zijn zeer tevreden over het verloop van de opvangperiode. Dankzij een open communicatie tussen de verschillende partijen en een professionele aanpak van Fedasil verliep de opvang feilloos.

Gastvrije gemeente

De oproep van het gemeentebestuur om de asielzoekers gastvrij te ontvangen, werd door heel wat inwoners letterlijk genomen. Maar liefst 113 vrijwilligers engageerden zich voor de organisatie van tal van activiteiten: gaande van taallessen Nederlands tot gezellige koffiemomenten. De asielzoekers maakten dankbaar gebruik van het uitgebreide activiteitenaanbod.

We wish you the best

Een wenskaartje met de boodschap 'We wish you the best' sluit de opvangperiode symbolisch af. Zowel de vrijwilligers als de medewerkers die betrokken waren bij de opvang wensen de asielzoekers hiermee het beste toe.

We vermelden graag de voornamen van alle mensen die we het beste toewensen voor hun verdere leven: Sahil, Rahila, Zahra, Shivan Lokman Ahmad, Ravin Sami Ahmad, Rahwan Shivan Lokman, Ibrahim, Haider Khaleel Abrahem, Mohammad Chafiq, Abdul Wahed, Loudjani, Yar Mohammad, Teyyub, Zahoor Ahmed, Mohammad Hashim, Habib, Kodjo Dodji Jean Pierre Alexis, Jules, Halimullah, Niamatullah, Ashuqullah, Jamil Rahman, Ibrahim, Omarghani, Salam Mohammad, Rizwanullah, Abdul Rahman, Ahdenia Mohamad Faiq, Renas Ahmed, Pelin Ahdenia, Nesar Ahmad, Zabiullah, Eidatullah, Nasibullah, Hamidullah, Sharafudin, Jamshid, Mirwais, Esmatullah, Fazel Haq, Niazbin, Said Hadi, Irshad Ahmed, Wasifa, Shabir Ahmad, Rasheda & Najibullah. (gemeente Mol)