De Wechelse Whisky Club wilt na 2 geannuleerde edities er dit jaar opnieuw een lap op geven.

'Tijdens de covid periode heeft de club zich rustig kunnen toeleggen op de verdere uitwerking van het concept met nieuw club logo en een nieuw festival als resultaat', zegt Wim Seeuws van de Wechelse Whiskyclub vzw.

Op 26 maart zal de nieuwe editie plaats vinden van het Wechels Whisky festival.
Op basis van de vele positieve feedback na de laatste editie is er besloten naar een grotere locatie te gaan en het aantal standhouders te verdubbelen.

Zo vindt het festival nu plaats in PC De Zandfluiter Wechelderzande.

Bij deze editie kan men bij 6 standhouders terecht voor het proeven en kopen van whisky.
In totaal zal er een aanbod zijn van meer dan 100 verschillende whisky's.

Naast de whisky die men kan proeven gaan de standhouders ook enkele speciale flessen aanbieden voor de verkoop. Het moment om een leuke aankoop te doen.

De afgelopen maanden is er naast het festival ook gewerkt aan een eigen Wechels Whisky Bier. Dit zal gepresenteerd worden op het festival.

Het gaat hier over een blond whisky infused bier. Men heeft gekozen om te werken met een whisky die op sherry vaten heeft gelegen waardoor het bier een fruitige toets krijgt.

Het Wechels Whisky Bier werd gebrouwen door thuisbrouwerij Florik uit Wechelderzande en kan men zowel drinken als kopen op het festival.
Zo wilt men een mooie brug slaan tussen de bierdrinker en whiskydrinker onder ons.

Net zoals bij de vorige editie kan men tijdens het festival ook passeren voor een scheer of knipbeurt door Joker barbier. Deze zet zijn barbierstoel terug op het festival.

De hongerigen kunnen zich spijzen aan de foodtruck die ook terug aanwezig zal zijn en de kleinsten kunnen zich uitleven op het springkasteel.

Het belooft een ontspannen festival te worden voor jong en oud met mogelijkheid om te genieten van een hapje en vele drankjes en dit allemaal met gratis toegang.'