5 kunstenaars stellen tentoon tijdens de week van de amateurkunsten van
zaterdag 28 april tot en met zondag 6 mei.

De tentoonstelling vindt plaats in Koetshuis Le Paige Nederrij 98, Herentals. (recht  tegenover het kasteel Le Paige).

Francois Van Roy

Gebruikt een beeldtaal waarin het eeuwige lijden van de mens centraal staat.
Thema's als eenzaamheid , migratie, oorlog en identiteit worden met gemengde technieken op diverse dragers aangebracht.

Chris van Turnhout

Is van jongs af gepassioneerd door hoeden en is vast besloten om het
vak van hoedenmaker te leren. Uiteindelijk volgde ze in 2012 een driejarige opleiding MODES met  deelcertificaten accessoires en bloemen in CVO Lier/Borgerhout .

De liefde voor het vak en de voorkeur voor natuurlijke materialen uit  zich dan ook in haar creaties.

Heidi Nuyts

Een grafische opleiding van 5 jaar en 8 jaar schilderkunst op de Academie van Herentals resulteren in werk dat deze 2 disciplines combineert.

Al jaren probeert zij een eigen stijl te vinden die de liefde voor grafische elementen mengt met verf. Als enig kind zwierf ze veel rond in de bossen rondom haar huis.
Gefascineerd door de schoonheid van de natuur kon ze er uren in ronddwalen.

Eigen werelden creëren was dagelijkse kost. Het maken van deze  werelden gebeurt nu volledig op doek. Kleurrijke bossen komen tevoorschijn door verschillende toetsen en lagen verf over elkaar.

Soms gecombineerd met collage en aangevuld met verdwaalde kinderfiguren. Steeds meer verdwijnen de figuren in de achtergrond en zijn ze minder aanwezig in het tafereel.

Abstractie en kleur worden steeds belangrijker dan figuur en uitwerking. Een visueel
feest waar ieder zijn eigen verhaal in kwijt kan is dan ook de opzet van haar werk.

Philip Nuyts

Sinds zijn kinderjaren is hij gepassioneerd door kunst zowel op passief als actief vlak. Op 20 jarige leeftijd volgde hij in Hasselt een 2 jaar durende opleiding in airbrush.

Daarna volgde er een 10 jarige opleiding keramiek en momenteel zit hij in het vierde jaar  grafiek in de Academie van Herentals. Sedert vorig jaar gaat zijn voorliefde uit naar zeefdruk.

Zowel in zijn keramisch als grafisch werk houdt hij er van om met felle kleuren te werken en te experimenteren. Hij toont zowel abstract werk als heel realistische
collages. Door gebruik te maken van kleur maakt hij van 1 compositie telkens weer een heel ander beeld.

Achter de werken schuilt er geen verhaal. Het werk ontstaat spontaan op het moment zelf. De toeschouwer mag er zelf zijn indrukken uithalen.

Ana Isabel Morales

Heeft een academische opleiding in teken- en schilderkunst. Momenteel volgt zij de opleiding vrije grafiek in de Academie van Herentals.

Ze schildert en maakt collages in een gemengde techniek met veel grafische elementen. Dit jaar experimenteert zij veel met zeefdruk.

Praktisch

Iedereen is van harte welkom op het openingsweekend dat zal doorgaan op zaterdag 28 en zondag 29 april telkens van 14 tot 17 u.

Verder is de tentoonstelling nog te bezoeken op dinsdag 1 mei, zaterdag 5 en zondag 6 mei telkens van 14u tot 17 u. Inkom is gratis.