Van 1 tot 7 maart 2018 trappen we de Week van de KEIGEZONDE KEMPEN af. Voor de eerste keer hebben 20 lokale zorg, welzijns – en gezondheidsorganisaties, actief in de regio Kempen, ingetekend om samen te werken aan preventie en gezondheids-promotie bij gezinnen.

Resultaat daarvan is een goed gevulde kalender met 40 gezonde evenementen voor gezinnen, elk een persbezoek waard. Ook via de Facebookpagina van de actieweek kunnen gezinnen alles meevolgen.

Eerste editie mikt op gezinnen met kinderen tot 12 jaar

Pierre Goor, voorzitter Logo Kempen en trekker van het initiatief: "Gezinnen met kinderen tot 12 jaar zijn de voedingsbodem voor toekomstige generaties en investeren in gezondheidsvaardigheden bij kinderen begint bij ouders en de familiecontext. Huishouden, een drukke job, schoolwerk, hobby's, sociale agenda, ...

Vaak is er wel de intentie om gezondheid thuis voorop te stellen, maar ontbreekt het aan tijd en kennis. Terug naar balans en evenwicht, daar willen wij met de actieweek op inzetten."

Steven Gielis van ZITDAZO, één van de partners van de actieweek: "Inzetten op gezondheid is belangrijk. Gezond eten en voldoende bewegen draagt bij tot een positieve ontwikkeling van kinderen. Samen gaan we ervoor."

40 gezonde evenementen op www.gezondekempen.be

www.gezondekempen.be is sinds juni 2017 dé website voor een handig overzicht van alle evenementen over gezondheid en preventie die doorgaan in de Kempen. De site bundelt alle 30 evenementen die doorgaan tijdens de Week van de Keigezonde Kempen.

Week van de Keigezonde Kempen sluit op woensdag
7 maart keigezond af in Turnhout. Alle gezinnen welkom. Gratis toegang en goodie bag!

Op woensdag 7 maart wordt de Week van de Keigezonde Kempen feestelijk afgesloten in het bijzijn van scholen, Kempense gezinnen, kinderen én professionele gezondheidswerkers. In de voormiddag zijn 300 kinderen ingeschreven voor de 'preventiedag' onder leiding van de studenten 'Verpleegkunde' van de Thomas More-hogeschool, campus Turnhout.

In de namiddag zijn gezinnen met kinderen welkom om deel te nemen aan een programma vol toffe, keigezonde workshops onder leiding van de studenten 'Sport en Bewegen', rondneuzen op de gezonde beurs, genieten van een gratis tas soep en zoveel meer. Nieuw! Het professioneel publiek is zelfs welkom mét hun (klein)kind(eren). Terwijl zij genieten van een boeiend sprekersprogramma worden hun kinderen goed verzorgd en begeleid.

Om 16u sluiten we de actieweek officieel af met de uitreiking van de KEI-awards, en de bekrachtiging van de samenwerking van de partners met foto en handtekening op een reuze spandoek. Dat alles in het bijzijn van de Kempense gezinnen en veel kinderen!

Iedereen is welkom vanaf 13u op de Thomas More Hogeschool, Campus Blairon 800 in Turnhout. Inschrijven is niet nodig. Meer info.

Gezamenlijke inzet, brug naar de toekomst

Wim Woestenborghs, coördinator Logo Kempen: "Veel organisaties werken lokaal aan gezonde thema's. We moeten met onze kennis, expertise en ervaring onze krachten bundelen en samen naar buiten treden. Preventie, gezondheidspromotie en het belang ervan is voor veel gezinnen nog een weinig concreet begrip. We willen met gezamenlijke inspanningen preventie tot aan de keukentafel brengen. De 20 partners hebben in samenwerking met de lokale besturen in de Kempen een tof, keigezond en goed gevuld aanbod van evenementen klaargestoomd en daar zijn we heel blij mee. We verwachten veel gezinnen op alle locaties!"

 

Info: www.gezondekempen.be en volg de actieweek op Facebook