Tweede 'Week van de Keigezonde Kempen' trapt vrijdag af met 40 keigezonde evenementen voor jonge gezinnen. Na een succesvolle eerste editie vorig jaar staan inmiddels meer dan 40 partners uit lokale gezondheids – en welzijnsorganisaties klaar met 40 keigezonde evenementen voor jonge gezinnen tijdens de tweede 'Week van de Keigezonde Kempen'.

De actieweek gaat door van 1 tot 7 maart 2019 in de hele regio Kempen. De focus ligt opnieuw bij preventie en gezondheidspromotie voor jonge Kempense gezinnen.

De Vlaming zit gemiddeld 8u per dag en dat is te veel. Een gezonde dag bestaat uit een goede mix van zitten, staan en bewegen.

In 2019 geven we daarom extra aandacht aan één activiteit in het bijzonder die meteen ook de start van de actieweek inluidt. We roepen iedereen op om op vrijdag 1 maart 2019 om 11u55 een beweegmoment te doen onder de noemer #bewegen5voor12 en #keigezondekempen.

Dat kan zijn: yoga-oefeningen met de collega's, een dansact met de kinderen, touwtje springen in je tuin, een groot kussengevecht met je vrienden, een flashmob met de sportclub, de mega swich swich…

Doe s zot, dat mag. Want als het op bewegen aankomt… dan is het wel degelijk ‘5 voor 12’.

Op de volgende locaties in de Kempen zal vrijdag een beweegmoment doorgaan tussen 11u30 – 12u30. Voor een exact uur best contact opnemen met de verantwoordelijken:

- Ravels: Basisschool De Zonnewijzer (Sandra Van Hoof - zoco@dezonnewijzer.be)

- Kasterlee: GBS De Vlieger (Anne Smets - smetsa@gbsdevlieger.be)

- Herenthout: 4 scholen dansen de polonaise (School Klim-op is hoofdlocatie) (contact: Winnie Croonenberghs - winnie.croonenborghs@herenthout.be)

- Westerlo: Verschillende lagere scholen (contact: karin.bervoets@westerlo.be)

- Turnhout: School Parkwijk

- Grobbendonk: Sporthal Bouwel (contact: anouk.de.wit@grobbendonk.be)

- Landelijke Kinderopvang: Bij onthaalouders in Turnhout, Oud-Turnhout, Arendonk, Beerse, Vlimmeren, Vosselaar, Merksplas, Baarle-Hertog, Lille, Kasterlee (contact: Liesbeth Lavrysen - 0473/856264)

- Olen: Alle openbare diensten (contact: Marie-Paul Bergen - marie-paul.bergen@olen.be)

- Vosselaar: Gemeentelijke Basisschool Centrum

- Lichtaart: GBS De Pagadder

- Balen: GBS De Twinkeling (contact Kris Goversen - directie.detwinkeling@balen.be)

- Herentals: HIDRODOE

Tot slot werd een oproep gelanceerd op sociale media aan iedereen om mee te doen, thuis, op het werk, eender waar…
Meer info: www.gezondekempen.be