U bent hier

Week van de Opvoeding in Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg | Neteland
12.05.2017 - 08.53u
Door: Mark Jaspers

De Week van de Opvoeding wordt elk jaar georganiseerd van 16 tot 23 mei. Omdat kinderen opvoeden een belangrijke taak is – en ook niet altijd even makkelijk – wordt tijdens deze week opvoeden in de kijker geplaatst.

De Week van de Opvoeding gaat over: positieve opvoeding promotenopvoeden zichtbaar en bespreekbaar makenhet aanbod van opvoedingsondersteuning promoten.

Het thema is dit jaar 'Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten ...'.

Opvoeden zit in de dagelijkse dingen. Eten rond de tafel, samen boodschappen doen, tv kijken, de hond uitlaten, op weg in de auto of met de fiets, op de tram en de bus, de afwas doen of vrienden over de vloer: al deze momenten gaan over samen leren leven en rekening houden met elkaar. Tijd maken voor een gezamenlijke gezinsmaaltijd bijvoorbeeld, tussen alle drukke bezigheden door, is zo'n dagdagelijks moment waarin je vaak ongedwongen aan het opvoeden bent. Niet alleen omdat het dan gaat om netjes aan tafel zitten, beleefd om de waterkaraf vragen of met mes en vork eten. Vooral omdat het een gelegenheid is om over de dagelijkse ervaringen te vertellen en echt naar elkaar te luisteren. Grappige en blije momenten delen met elkaar, maar ook tonen wat je raakte, waarover je boos of ontgoocheld was. Momenten waarop een scala aan emoties de revue passeert.

Huis van het Kind Heist-op-den-Berg organiseert tijdens de Week van de Opvoeding enkele activiteiten met de nadruk op samen dingen doen:

Samen spelen in ons peuterspeelpunt op maandag 15 en 22 mei 2017. Met als extraatje het maken van kunstwerkjes op 15 mei, met hulp van de leerlingen van het IMG. Gratis, tussen 9.30 en 11.30 uur, L. Carréstraat 2 A in Hallaar.

Samen koken op woensdag 17 mei van 14 tot 17 uur: kind en (groot)ouder of begeleider samen in de keuken van CC Zwaneberg aan het kokkerellen, om dan samen van een lekkere maaltijd te smullen.
2,50 euro per persoon, keukenschort meebrengen.

Samen ontspannen tijdens een ouder-kindyogasessie op donderdag 18 mei.
Gratis, van 18.30 tot 19.30 uur, L. Carréstraat 2 A in Hallaar.

Samen wandelen: wandeltocht met opdrachtjes in de Averegten op 20 mei, voor het hele gezin, geschikt voor buggy's.
Gratis, starten tussen 14 en 15 uur aan grote parking van de Averegten.

Samen lachen: improvisatietheater Inspinazie komt ouders, grootouders en opvoeders een hart onder de riem steken.
Op dinsdag 23 mei om 20.30 uur, in CC Zwaneberg.
Basisprijs 5 euro, inschrijven via CC Zwaneberg.
Nadien is er nog gelegenheid tot het nuttigen van een drankje in café Vélodroom.

Graag inschrijven voor deze activiteiten vóór 12 mei 2017 bij Ilse Verbeeck, coördinator Huis van het Kind, huisvanhetkind@ocmw-heist-op-den-berg.be, 015 238780.

Info

Ilse Verbeeck, coördinator Huis van het Kind, OCMW Heist-op-den-Berg, 015 23 87 80 huisvanhetkind@ocmw-heist-op-den-berg.be

Dirk Van Noten, schepen van Gezin en voorzitter OCMW, 0472 86 24 11, vz@ocmw-heist-op-den-berg.be

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto