U bent hier

Week van het Goede Doel : festival maakt affiche bekend met 90+ online workshops en events

Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
08.03.2021 - 12.07u
Door: Mark Jaspers

Door de coronacrisis dit jaar, ziet een gemiddeld goed doel 30 to 80% van zijn inkomsten verdwijnen. Meer dan 500 goede doelen sloegen daarom de handen in elkaar voor een grootse inzamelcampagne: Ik Steun Mijn Goede Doel.

De eerste editie is een schot in de roos en sluit nu af met de Week van het Goede Doel van 29 maart tot 3 april: een online festival georganiseerd door de goede doelen zelf met meer dan 90 workshops, quizzes, inspiratiesessies en optredens van o.a. Zohra, Ronny Mosuse en Guy Swinnen.

Week van het Goede Doel viert het einde van de inzamactie
 
Meer dan 500 goede doelen lanceerden in november de gezamenlijke inzamelcampagne ‘Ik steun mijn goede doel – Samen in Actie’. Op het platform kunnen burgers, scholen, gemeenten, bedrijven, kortom iedereen inzamelacties registreren bij hun goed doel naar keuze of rechtstreeks doneren.

“Er zijn meer dan 750 acties geregistreerd. De totale opbrengst houden we nog even geheim tot op de slot dag van de festivalweek.

Zoveel mooie dingen zien passeren, zoveel (online) inzet. Hartverwarmend voor een eerste editie. In tijden van corona was het niet evident om te organiseren, maar het was en is broodnodig ,” gaat Bart van Giveaday.be van start.

"We organiseren nu samen met deze goede doelen het slotweek festival Week van Het Goede Doel voor de laatste inzamelsprint voor Pasen. Tegelijk zetten de goede doelen hun talenten in de kijker." 

Meer dan 90+ online workshops en optredens voor jong en oud

De week gaat door van maandag 29 maart tot en met 3 april met meer dan 90 workshops, fun events, sportsessies en optredens. Doe mee met een sportsessie met je collega's van het werk, kinderkunsten met je klas of gezellig quizen met familie en vrienden.

Zo zijn er yogasessies, badbruisballen leren maken, taekwando initiatie, vele kook- en knutselsessies. Sommige goede doelen hebben hun Peter of Meter ingeschakeld voor de muzikale toets van het festival.

Zo komt Zohra een heuse DJ initiatie geven ter steun van het Belgisch Kinderkanker fonds. Ook Guy Swinnen voor Opus III en Ronny Mosuse voor Villa Clementina gaan het beste van zichzelf geven."

Er zijn enkele offline events voorzien tijdens de week zoals de interactieve wandeling van 11.11.11, die ieder op zich corona proof kan doen. Als afsluiter is er ook een heus kinderprogramma met kinderyoga, kookles en knutselsessie. Het is een festival met voor elks wat wils voor jong en oud. 

Online festival mikt OP 2000 deelnemers
 
Met deze week wordt er gemikt op 2000 deelnemers voor de online events. "Deelname is gratis. We vragen wel aan de deelnemers een rechtstreekse vrije gift te doen aan het goede doel van de workshop of optreden dat men volgt.

Het wordt een week van solidariteit, verbinding en vooral veel plezier samen," sluiten de initiatiefnemers af.

Inschrijven is verplicht en kan via de website van weekvanhetgoededoel.be

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto