Het gratis weekblad De Postiljon houdt eind dit jaar op te bestaan. Na bijna 40 jaar valt volgende week het laatste nummer van het huis-aan-huisblad in onder meer Kasterlee, Lille en Herentals in de brievenbus.

Nadat drukkerij Baudoin op de Poederleesteenweg in Lichtaart begin september onder de vleugels is gekomen van drukkerij Grafilux Printing Turnhout, valt het doek over het bekende weekblad De Postiljon.

Volgende week lanceert De Postiljon, dat ruim 38 jaar werd gedrukt bij drukkerij Baudoin, het allerlaatste nummer.

Enkele jaren na de fusie van Lichtaart, Tielen en Kasterlee in 1977 startte de Lichtaartse drukker Jos Baudoin (foto) De Postiljon op. Het was zijn bedoeling om nieuws te bundelen uit de verscheidene deelgemeenten om de inwoners en de verenigingen meer te verbinden. Op 8 januari 1981 viel de eerste Postiljon in de brievenbussen in Kasterlee. Stichter Jos Baudoin overleed ruim 3 jaar geleden op 85-jarige leeftijd.

Digitaal tijdperk

 "Papieren kranten maken steeds vaker plaats voor snel, digitaal nieuws. Toch zijn er nog heel wat mensen die uitkijken naar hun wekelijkse afspraak met 'hun' Postiljon", luidt het in een mededeling van medewerkers Fons Severyns, Hilde en Veerle Baudoin en Paul Keyenberg.

"Dat merken we aan telefoontjes die we op de redactie mogen ontvangen als er op vrijdag nog geen Postiljon in de brievenbus wordt gevonden of als er een advertentie geplaatst moet worden. En toch nemen we, na bijna veertig jaar, afscheid van deze trouwe, wekelijkse vriend." (pk-fs)

Op de foto : Jos Baudoin, stichter van De Postiljon, samen met z'n echtgenote Linneke tijdens hun jubileum (2015) - archief Nnieuws / Guy Verellen.