U bent hier

"Weekend zonder alcohol achter het stuur": extra politiecontroles

Vlaanderen
09.06.2017 - 18.19u
Door: Herman Gezelle

Voor de 4e keer houdt de politie dit weekend een "weekend zonder alcohol achter het stuur". Vanaf vanavond tot maandagochtend zijn er extra veel alcoholcontroles op de Belgische wegen.

Door de controle aan te kondigen hoopt de politie dat bestuurders alternatieven zoeken om toch niet dronken achter het stuur te moeten kruipen. Enkele voorbeelden? Ter plaatse overnachten, alternatieve vervoersmiddelen als een taxi of het openbaar vervoer of een BOB aanduiden.

"De zomer is natuurlijk een mogelijkheid tot meer alcoholgebruik: er zijn terrasjes, het is mooi weer, mensen zijn uitbundiger. We weten dat er meer alcohol gedronken wordt op zo'n momenten, maar kies op voorhand een BOB en ga nooit achter het stuur zitten als je gedronken hebt", zegt Koen Ricour van de wegpolitie.

Naast het sensibiliseringsaspect van de actie, willen de politiediensten voor de hardleerse bestuurders het risico vergroten dat ze een controle moeten ondergaan. Een honderdtal politiezones, de bevoegde overheid en betrokken partners zullen de controles uitvoeren.

En dat de actie succes heeft, bewijzen de cijfers van vorig jaar.Toen werden tijdens het weekend zonder alcohol bijna 23.000 bestuurders gecontroleerd. De overgrote meerderheid van de chauffeurs- iets meer dan 22.000 - kwam goed uit de controle. Iets meer dan drie procent reed onder invloed. (vrt)
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto