U bent hier

'Weet Corsendonk Hotels/G4S Care meer dan burgemeester Kasterlee'? (2) - update

Kasterlee
16.02.2016 - 23.20u
Door: Herman Gezelle

Ward Kennes, burgemeester van Kasterlee, reageert vewonderd op hoe alles evolueert rond De Residentie en de komst van asielzoekers.  Het buurtcomité De Ronde Vijver alarmeert de buurt én heel Kasterlee.

Ward Kennes : 'Ik betreur dat men  insinueert dat ik niet in alle transparantie zou communiceren of niet de ganse tijd in dialoog wil gaan met alle betrokkenen.  Tot op heden heb ik geen enkele vraag onbeantwoord gelaten om samen te zitten en ook geen enkele mail onbeantwoord gelaten.

Gisterenavond heb ik na contactname met federale kabinetten de informatie doorgegeven die ik zelf gisteren na 20 uur heb gekregen.

Namelijk dat een beslissing over asielopvang in De Residentie deze week niet op de federale ministerraad staat.

En dat er dus ook deze week geen beslissing komt.

Waarom er bedden worden geleverd in De Residentie is een vraag die enkel en alleen door Corsendonkhotels of G4S Care kan worden beantwoord. (foto's)

Ook hoeveel het er zijn weten alleen zij. Ik zou zeggen, bel die mensen even op en stel hen de vraag. En probeer daar niet een burgemeester in te betrekken die daar op geen enkele wijze over geïnformeerd is. Ik heb daarnet het persbericht doorgestuurd naar G4S Care en om informatie gevraagd. Momenteel wacht ik op een reactie.

Wat de vraag naar de brandveiligheid betreft. Het volstaat om mij daarover te bellen of te mailen. Dan zal ik meteen zeggen wat ik daarover weet. Er is nog geen inspectie gebeurd. Die is wel gepland voor nu vrijdag 19 februari.

Ik hoop kort daarna een inspectieverslag te ontvangen en daarin ook te lezen voor hoeveel personen de site brandveilig is verklaard.

Zoals reeds eerder gezegd en geschreven zal ik op het vlak van brandveiligheid geen enkele concessie doen en nauwgezet de adviezen van de brandweer volgen.

Als burgemeester is er niemand die u spontaan informeert over de stand van zaken. Zoals ook niemand uw advies vraagt...

Of Corsendonkhotels meer weet dan ik, weet ik uiteraard niet. Ik kan alleen hopen dat dit niet het geval is en dat de informatie die ik zelf krijg, correct is. Tot op heden was dit alleszins het geval', besluit Ward Kennes.

Update 17/2 om 15 :

Burgemeester Ward Kennes : 'De levering van bedden was voor het gemeentebestuur even onverwacht en onverklaarbaar als voor de buurtbewoners.

Begrijpelijk dat dit als een provocatie werd ervaren.

Wel jammer dat er meteen allerlei gissingen de wereld werden ingestuurd en voorbarige conclusies werden getrokken. Ik heb hierover de heer Hollevoet gecontacteerd die door G4S Care werd aangeduid als aanspreekpunt voor gemeentebestuur en buurtbewoners.

U vindt hieronder zijn antwoord zoals ik dat gisterenavond ontving. Maar later op de avond werd mij door het Buurtcomité mondeling meegedeeld dat iemand een vrachtbrief had gezien waarop 200 bedden stonden.

Daarom heb ik vanmorgen telefonisch om bijkomende opheldering gevraagd. "Hoe moest ik immers zijn 100 bedden rijmen met die 200 van de vrachtbrief?"

Inmiddels kreeg ik hierop volgend telefonisch antwoord: "Voor de verschillende locaties die Corsendonkhotels uitbaat, hebben zij drie maanden geleden 200 stapelbedden besteld. Die zijn gisteren allemaal in Lichtaart geleverd omdat ze elders geen stockage ruimte beschikbaar hebben en hun gebouw in de Steenfortstraat leeg staat.

Van de 200 stapelbedden zouden er 129 bestemd zijn voor De Residentie, gesteld dat zij voor dat project een goedkeuring krijgen. 71 bedden zouden in elk geval bestemd zijn voor elders.

Conclusies:

1. De stuntelige aanpak van Corsendonkhotels en het totale gebrek aan communicatie over wat er aan de gang was, is bijzonder storend.

2. Relevant is in elk geval de bevestiging van G4S Care dat ook zij nog wachten op een beslissing van de federale regering.

3. Er is dus absoluut geen sprake van 400 opvangplaatsen in De Residentie. Namens het gemeentebestuur heb ik weken geleden reeds het standpunt overgemaakt aan de initiatiefnemers en staatssecretaris Theo Francken dat voor ons 250 opvangplaatsen op deze locatie te veel is.

Dat de 300 die thans in de offerte zijn opgenomen dus "nog meer te veel zijn" is evident. Gelukkig is er dus geen sprake van 400 opvangplaatsen in De Residentie want dat zou stilaan aan waanzin beginnen te grenzen'.

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 09.07.2020 - 07.21u

De Lijn bestelt opnieuw 70 hybride bussen

 De Lijn bestelt opnieuw 70 hybride bussen
Vlaanderen 08.07.2020 - 17.29u

Voorzichtig herstel van Antwerpse arbeidsmarkt

Kempen regio | Provincie Antwerpen 08.07.2020 - 17.28u

Wolf Billy is weg? En komt bijna zeker niet meer terug?

Wolf Billy is weg?  En komt bijna zeker niet meer terug?
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 08.07.2020 - 15.36u

Kleurcodes bepalen voor welke reizigers coronatest en quarantaine verplicht worden

 Kleurcodes bepalen voor welke reizigers coronatest en quarantaine verplicht worden
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 08.07.2020 - 14.45u

'Nieuwe aftrapuren JPL betekenen de dood voor het amateurvoetbal'

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 08.07.2020 - 12.20u

'De leukste zomer beleef je in het Rivierenhof'

'De leukste zomer beleef je in het Rivierenhof'
Provincie Antwerpen 08.07.2020 - 11.41u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto