De N13, de drukke verbindingsweg tussen Geel en Herentals, gaat vanaf 2 mei ter hoogte van Olen voor bijna 2 maanden dicht. In die periode wordt het wegdek vernieuwd, nadat er al andere werkzaamheden gebeurden.

Sinds midden vorig jaar wordt er al gewerkt op de Geelseweg/Herentalseweg in Olen en Geel. Naast een structureel onderhoud van de gewestweg en enkele zijstraten komt er onder meer een gescheiden riolering, een nieuwe waterleiding en worden de fietspaden vernieuwd. Aquafin, het Agentschap Wegen en Verkeer en de lokale besturen van Olen en Geel werken hiervoor samen.

Volledig dicht

Vanaf woensdag 2 mei start AWV met het structureel onderhoud van het wegdek in de zone tussen de kruispunten met Gerheiden en Neerbuul. Vanaf 14 mei komt ook het wegdek tussen de kruispunten met Neerbuul en met Lammerdries aan de beurt. Hiervoor wordt de weg volledig afgesloten en moet het verkeer een omleiding volgen.

Het verkeer naar en van de bedrijvenzone Lammerdries en het Olen Shopping Park houdt hier best rekening. AWV verwacht dat de werkzaamheden tot einde juni zullen duren.

De volledig vernieuwing van de weg duurt nog tot begin 2019.  (Illustratie awv©)