Vanaf maandag 19 maart wordt er gewerkt op de E34 vanaf Lille tot Turnhout in de richting van Nederland.


Het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer pakt er de slechtste stukken van het betonnen wegdek aan, die zich voornamelijk bevinden op de rechterrijstrook in de rijrichting van Nederland.

Het nieuw gegoten beton moet telkens uitharden vooraleer er opnieuw verkeer over kan rijden. De werken situeren zich over een afstand van ongeveer 7 kilometer tussen het complex van Lille en Turnhout.

Het einde van de werken is voorzien op 23 april.

Verkeerssituatie
Tijdens de werken moet het verkeer over twee versmalde rijstroken in elke richting. Het linkerrijvak richting Nederland zal via doorsteken in de middenberm op de andere rijbaan gebracht worden zodat er toch steeds 2 rijstroken beschikbaar zijn in beide richtingen.

Hierdoor wordt de hinder tot een minimum beperkt. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Het op- en afrittencomplex Gierle en de rustparking Carestel blijven bereikbaar.

Aangezien de pechstrook richting Antwerpen in de werfsituatie ook gebruikt zal worden, worden er momenteel voorbereidende werken uitgevoerd op deze pechstrook. Tijdens het uitbreken en betonneren van deze vakken zal de rechterrijstrook tijdelijk ingenomen worden. Ook de hinder van de voorbereidende werken wordt tot een minimum beperkt.

Grote werven 2012
Deze werf is één van de grote werven van 2012. Er startte zopas een communicatiecampagne om de weggebruiker te informeren over de hinder tijdens de werken.

Foto archief N.