Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt tijdens de herfstvakantie op de Europalaan/Huiskens N118 in Retie en Arendonk gedurende vier dagen het asfalt van de rijweg.

De werfzone strekt zich uit over ongeveer 3 kilometer tussen de dorpskern van Retie en de zijstraat Hoge Mauw in Arendonk. Tijdens de werken is de N118 volledig afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Er wordt een omleiding voorzien via de N139 en de N18.

Vernieuwing wegdek

De toplaag van het wegdek wordt afgefreesd en terug aangelegd met nieuw asfalt. Daarna worden nieuwe wegmarkeringen aangebracht. Het vernieuwde wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.

De rijwegvernieuwing op de N118 wordt gedurende vier dagen uitgevoerd van dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 november 2020.

N118 tussen Retie en Arendonk vier dagen onderbroken

De werken worden in een vakantieperiode en in twee fases uitgevoerd om de hinder voor omwonenden en doorgaand verkeer te beperken.

Op dinsdag 3 en woensdag 4 november vindt fase 1 plaats, startende vanaf de dorpskern van Retie.

Op woensdag 4, donderdag 5 en vrijdag 6 november vindt fase 2 plaats, richting Arendonk, inclusief de brug over de autosnelweg. De op- en afritten van het complex Retie (26) zullen dan afgesloten zijn.

De werfzone is afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer voor de volledige duur van de werken. Dan geldt een omleiding tussen Retie en Arendonk via de E34. Tijdens de dagen dat het complex Retie (26) van de E34 is afgesloten, verloopt de omleiding tussen Arendonk en Retie via de N139 en de N18.

De vrijliggende fietspaden blijven steeds toegankelijk in beide richtingen.

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/retie.