U bent hier

Wegen- en waterbouw sector kan rekenen op tussenkomst voor individueel vervoer en beschermingsmateriaal

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
30.10.2020 - 05.41u
Door: Cait Van Rooy

Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters laat weten dat het Departement Mobiliteit en Openbare Werken ( MOW) een regeling klaar heeft voor de vergoeding van de extra kosten ingevolge de coronamaatregelen aan de wegen- en waterbouwsector.

Deze vergoeding kadert in het engagement dat werd aangegaan bij het memorandum gesloten met deze sector om de wegenwerken herop te starten.

"Infrastructuurwerken zijn een belangrijke motor van de economie. Ik wil hen daarom financieel ondersteunen voor de extra kosten die ze moeten maken om werven op een veilige manier te laten verlopen", zegt Vlaams minister Lydia Peeters.

Dagelijkse kilometervergoeding

Daarom bestaat de compensatieregeling uit een dagelijkse kilometervergoeding van 0.3653 euro waarop de opdrachtnemer aanspraak kan maken per werknemer die aanwezig is op de werf.

De vergoeding wordt vanaf 18 maart toegekend voor iedere dag waarop bijkomend individueel vervoer wordt georganiseerd en is afhankelijk van de afstand tussen de werf en de exploitatiezetel van de opdrachtnemer.

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Bouwondernemingen moeten ook bijkomende persoonlijke beschermingsmiddelen inzetten om de social distancing en dus de veiligheid en de gezondheid van hun werknemers te garanderen.

Daarom wordt ook de aankoop van handgels, mondmasker, handschoenen en plexiglas volledig terugbetaald als die voldoen aan de juiste voorwaarden.

Ze moeten bijvoorbeeld na de sluiting van de opdracht bijkomend voorzien worden in het veiligheids- en gezondheidsplan of het coördinatiedagboek van de specifieke bouwopdracht

imageMeer nieuws

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland

Kempen regio | Neteland 17.09.2021 - 19.34u reading time4min

3e Amateur B

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto