U bent hier

Wegenwerken Olen : sporen van voetstappen, hondenpoten, initialen en fietsenbanden in pas gegoten beton

Olen
21.11.2019 - 15.41u
Door: Herman Gezelle

Bij de wegenwerken in Olen centrum hebben onbekenden enkele betonstroken vernield. Het sneldrogend beton werd gisteravond gegoten op het kruispunt met de Bulesstraat.

Nog voor het beton droog was, hebben onbekenden er voetsporen, hondensporen en fietssporen achtergelaten, ook de initialen N.S.. Op het moment van de ontdekking was het beton al te hard geworden om de sporen uit te wissen.

De aannemer moet die stroken nu opbreken en opnieuw aanleggen. En dat moet op eigen kosten, zolang de daders niet bekend zijn. De Olense burgemeester is bijzonder kwaad en hoopt de daders via ANPR-camerabeelden te vatten.

Politie Neteland doet het sporenonderzoek. (pol-sb) Foto : gemeente Olen / (rt).

Update 22/11 om 16u :

De nieuwe ANPR-camera aan Dorp heeft de politiespeurders heel goed geholpen bij de zoektocht naar de personen die woensdagavond door het versgegoten beton zijn gelopen en gefietst. 'Op de beelden zijn 5 personen erg duidelijk herkenbaar', zegt een verontwaardigde burgemeester Seppe Bouquillon

Politie Neteland is volop bezig met het achterhalen van de identiteiten. Volgens de woordvoerder van de politie is het een kwestie van tijd voor alle identiteiten bekendraken.

Volgens de Olense burgemeester is het beschadigde beton ondertussen nog niet uitgebroken. Volgende week zou er meer duidelijkheid moeten zijn over de planning van de herstelling. (sb)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto