U bent hier

Wel 51e Dodentocht Bornem... digitale versie '100 km Covid Challenge' voor goede doel

Internationaal | Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
30.05.2020 - 08.48u
Door: Herman Gezelle

De Dodentocht 2020 is omgedoopt in de '100 km Covid Challenge'. Midden augustus had de 51e Dodentocht moeten plaatsvinden.

Maar de corona-crisis laat de organisatie van deze internationale topper niet toe. Aan de Dodentocht mogen max. 13.000 wandelaars deelnemen. Maar het beroemd evenement trekt telkens ook heel wat supporters uit alle delen van wereld naar Bornem.

Alternatief

De organisatie bedacht nu een knap alternatief. Wandelaars kunnen zich op de website van de Dodentocht registeren vanaf nu maandag.

Ze gaan dan de uitdaging aan om 100 km te wandelen.

In tegenstelling tot de echte Dodentocht hoeft dat nu niet in 24u de tijd. Iedereen kan dus meedoen en zijn wandelingen opsplitsen. Via de bekend Strava-app worden de kilometers bijgehouden.

Goede doel : UGent en KUL

Inschrijven kost €10 per persoon. Buitenlandse deelnemers betalen iets meer. De opbrengst gaat naar de universiteiten van Gent en Leuven voor hun onderzoek naar een vaccin tegen Covid-19 en preventieve maatregelen.

De alternatieve Dodentocht is omgedoopt in de 100km Covid Challenge.  Foto : Philip Ver Elst uit Morkhoven/Westerlo in actie tijdens de Dodentocht.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto