Telecommunicatiebedrijf Telenet zet 25 werknemers van Welec in Westerlo in voor het grootschalig investeringsproject De Grote Netwerf. De technici van Welec zullen meewerken aan de controle van de binnenhuisinstallatie van de klanten. Deze huisbezoeken passen in het project De Grote Netwerf, een investering van 500 miljoen euro, waarmee Telenet haar kabelnetwerk in Vlaanderen uitbreidt naar een Giga-netwerk.

Voor Vlaams minister-president Geert Bourgeois is het belangrijk dat Telenet investeert in innovatie en in de lokale economie.

Telenet stelde vorig jaar in augustus zijn ambitieus investeringsproject De Grote Netwerf voor. Het bedrijf zal de internetsnelweg verbreden van 600 MHz naar 1 GHz.

Daardoor zal het steeds toenemende internetverkeer vlot kunnen blijven doorstromen en in de toekomst meer, snellere en betere digitale toepassingen mogelijk zijn voor alle Telenet-klanten. Om dit te realiseren worden overal in Vlaanderen alle 150.000 versterkers en 1.8 miljoen andere componenten in het vaste netwerk vervangen of aangepast.

Naast de uitbreiding van het netwerk in de straat, investeert Telenet ook in het netwerk bij de klant thuis. Telenet doet tienduizenden huisbezoeken om de binnenhuisinstallatie van de klanten aan een check-up te onderwerpen. De technici checken alle aansluitingen, controleren het wifi-bereik en geven uitleg over alle mogelijke diensten en toepassingen, zodat de klanten hun Telenet-producten ten volle kunnen benutten.

Structurele partner

Installatiebedrijf Welec uit Westerlo werd na een aanbesteding geselecteerd als exclusieve partner van De Grote Netwerf. Het bedrijf zal 25 werknemers ter beschikking stellen van Telenet. Het gaat concreet om technische profielen, die een deel van de huisbezoeken bij de klanten voor hun rekening zullen nemen. De technici volgen allemaal een specifieke opleiding die hun klaarstoomt voor deze taken.

Willy Eyckmans, CEO Welec: "Het is vooral dankzij Telenet dat Welec is kunnen uitgroeien tot het bedrijf dat het vandaag is. Telenet is dan ook een trouwe klant van Welec. Onze tewerkstelling wordt met dit contract nog maar eens geconsolideerd."

Geert Bourgeois, minister-president van de Vlaamse regering: "Met De Grote Netwerf investeert Telenet niet alleen in de digitale toekomst van Vlaanderen, maar ook in werkgelegenheid. De Grote Netwerf is de veruitwendiging van de brug die we willen slaan tussen innovatie, werk en economie. Telenet is een belangrijke partner in het realiseren van onze ambities om onze deelstaat klaar te maken voor een Europese leidersplaats. Vlaanderen moet de kaart trekken van innovatie en onze maakindustrie sturen naar de Fabriek 4.0, de digitale, slimme fabrieken."

John Porter, CEO Telenet: "Het fundament van De Grote Netwerf wordt gelegd door de techniekers die elke dag aan het netwerk bouwen, in de straat of bij de klant thuis. Zij zorgen ervoor dat ons volledige netwerk binnen vijf jaar klaar is voor de toekomst. Daardoor zullen al onze klanten kunnen genieten van gigasnel internet en nieuwe digitale toepassingen. Zo werken we samen aan een optimale klantenervaring."

Wanneer De Grote Netwerf op volle capaciteit draait, werken elke dag 24 ploegen van 10 personen in heel Vlaanderen aan het Giga-netwerk van Telenet.

Over Wele
Welec is een dynamisch installatiebedrijf in Westerlo. Deskundige projectleiders, een hedendaags studiebureau, een teken- en ontwerpafdeling en een atelier bordenbouw: het draagt allemaal bij tot de realisatie van elektrotechnische projecten in binnen- en buitenland. www.welec.be