Morgen, vrijdag de dertiende, lanceert productiehuis Potemkino het ‘Welp - Bosspel’ op basis van de gelijknamige avonturenhorror film van Jonas Govaerts. Voor de film koos het productiehuis het sfeervolle provinciaal groendomein Hoge Mouw in Kasterlee als decor. Vanaf middernacht kan iedereen op de website van de film WELP en via Facebook de instructies van het spel lezen.

De film werd geschreven door Jonas Govaerts en Roel Mondelaers en de hoofdrollen worden vertolkt door Stef Aerts, Evelien Bosmans en jonge nieuwkomer Maurice Luijten. Welp komt pas uit met Halloween 2014, maar het verhaal van Welp was de ideale aanleiding, dacht Peter De Maegd, producent van de film, om voor de zomermaanden alvast een heus bosspel uit te vinden. 

Het Welp - Bosspel wordt gelanceerd in samenspraak met Scouts en Gidsen Vlaanderen:

‘Het is een leuk, spannend spel en sympathiseert met oud-scout Jonas Govaerts die een bijzonder artistiek product afleverde waarbij hij inspiratie vond bij zijn persoonlijke scoutservaringen’, aldus Jan van Reusel, communicatieverantwoordelijke Scouts en Gidsen Vlaanderen. Van Reusel wil er echter wel op wijzen dat ze de nodige afstand hielden bij de productie aangezien hun organisatie in eerste instantie de nadruk legt op het belang van emotionele veiligheid en daardoor alle vormen van angstaanjagende activiteiten ontraadt. Voor scouts die al een beetje ouder zijn, is het Welp – Bosspel ongetwijfeld wel een spannende zomeractiviteit.

Het WELP bosspel speel je best ’s nachts, 
vanaf 8 spelers en vanaf 14 jaar. 


Om het Welp - spel te kunnen spelen, verdeel je je in 3 groepen. Groep 1 zijn De Welpen: ze zijn misschien niet zo sterk, maar wél dapper. De Welpen gaan op zoek naar Kai. Groep 2 speelt Kai, het Boskind: als Kai sluip je door het bos, en probeer je de leiding uit te schakelen. Groep 3 is De Leiding: ze zijn wel stoer, maar niet al te snugger. De Leiding tracht hun Welpen terug te vinden. 
Wat niemand weet, is dat er diep in het bos nog andere Duistere Krachten aan het werk zijn...
 

Speel het deze zomer nog op jouw kamp!
Ga naar onze website (http://www.welpdefilm.be/nl/) , lees de volledige instructies en …  Wees Paraat.

De film Welp is een productie van Potemkino en kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Telenet , 2BE, Kinepolis Film Distribution, Submarine, BNP Paribas Fortis Film Finance, Wallimage/Bruxellimage, het Nederlands Film Fonds, Kinology en Crowdfunding.  Welp werd gedraaid op het Provinciaal Groendomein Hoge Mouw die tevens het Welp – Bosspel ondersteunen.