Welzijnsvereniging De Wijngaard in Grobbendonk werd vrijdag boven de doopvont gehouden met een fijn openingsfeest.

'De keuze tot opstart van deze welzijnsvereniging is met veel zorgzaamheid genomen', zeggen schepen Martine Taelman, en Marianne Verhaert, burgemeester (GiB).  'Door de stijgende vergrijzing en het veranderende toekomstig wetgevend kader voor de ouderenzorg staan we immers voor heel wat uitdagingen.

De nood aan een wendbare organisatie die hierop met voldoende korte beslissingslijnen kan reageren, dringt zich dan ook op. Op deze manier wensen we onze residentiële ouderenzorg in de gemeente dan ook klaar te maken voor de toekomst.

Gelijktijdig blijft de uitdrukkelijke doelstelling om ons woonzorgcentrum binnen deze welzijnsvereniging zoals steeds op de meest huiselijke en kwalitatieve manier te blijven organiseren.

Aan de oprichting van deze welzijnsvereniging zelf is veel werk voorafgegaan. Een heel traject werd afgelegd, waarbij zowel de gemeenteraad, de raad voor maatschappelijk welzijn en de minister van binnenlands bestuur elk hun goedkeuring hebben gegeven.

Belangrijk is dat binnen deze nieuwe juridische structuur ons woonzorgcentrum haar openbaar karakter nog steeds zal blijven behouden. Daarnaast worden er mogelijkheden gecreëerd om meer zelf aan het stuur te staan, zoals in het voeren van een eigen meerjarenplan en alsook medewerkersbeleid, maar dit nog steeds onder het waakzame oog en de beschermende vleugel van ons lokaal bestuur.'

De bewoners konden, samen met het personeel en het bestuur, genieten van een fris drankje, een lekker frietje en een prachtig dessertenbuffet.  Foto rr.