Vrijdag werden infozuilen geplaatst in Wechelderzande. Op de zuilen vinden de inwoners informatie over het Wensbeeld Wechelderzande. In overleg met haar inwoners heeft het gemeentebestuur van Lille een wensbeeld opgemaakt voor deelgemeente Wechelderzande.

Het wensbeeld schetst hoe het centrum van Wechelderzande er in de toekomst zal uitzien. Vandaag werden infozuilen geplaatst op de locaties waar de meest ingrijpende veranderingen zullen gebeuren. Op de zuilen vinden de inwoners alle informatie over het Wensbeeld Wechelderzande. Het wensbeeld is een meerjarenproject toch zullen in 2017 de eerste stappen reeds gezet worden.  

Hof d'Intere

Schepen Marc Herrygers: De periode rond Kerstmis en Nieuwjaar is een periode van wensen. Het gemeentebestuur heeft samen met alle inwoners van Wechelderzande ook een wens: het Wensbeeld Wechelderzande. In 2017 en de volgende jaren gaan we alles in het werk stellen om deze wens in vervulling te laten gaan.

Volgend jaar gaan we alvast de opgeschoten onderbegroeiing rond Hof d’Intere weghalen. Zo wordt het kasteel opnieuw zichtbaar vanaf de straatzijde. De monumentale bomen komen zo beter tot hun recht en het veiligheidsgevoel in het park vergroot. Naast Hof d’Intere leggen we in 2017 een parkeergaard aan. Een parkeergaard is een parking met veel groen, omringd door bomen.

Auto’s parkeren er op een halfzachte verharding met gras. Wanneer de parkeergaard klaar is, zal de het pleintje voor Hof d’Intere niet langer als parking worden gebruikt. Het pleintje zal beplant worden zodat het mee opgenomen wordt in het park rond Hof d’Intere."

Parkeergaard

Voor de opmeting van de parkeergaard is reeds een landmeter aangesteld. Het opmetingsplan zal eind januari klaar zijn. Daarna kan een ontwerper voor de parkeergaard worden aangesteld.

De verdere plannen die opgenomen zijn in het Wensbeeld Wechelderzande kan je nalezen op www.lille.be/wensbeeldwechelderzande.  

Locaties infozuilen        

Hof d’Intere, Pastorijstraat         

Sint-Amelbergakerk, Den Hert         

Parochiecentrum De Zandfluiter, Wagemansstraat      

foto: schepen Marc Herrygers bij één van de infozuilen