Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt voor stijgende coronacijfers, ook in Europa

AZ

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ziet "zorgwekkende tendensen" wat het coronavirus betreft, nu op het noordelijk halfrond de winter nadert.

Dat heeft Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO, gezegd. De WHO roept dan ook op tot meer vaccinaties en een verhoogde waakzaamheid.

"Het aantal sterfgevallen neemt toe in bepaalde regio's in het Midden-Oosten en Azië, het aantal opnames op afdelingen intensieve zorg stijgt in Europa en het aantal ziekenhuisopnames vermeerdert in verschillende regio's", stelde Tedros.

Daartegenover staat dat de gegevens over COVID-19 beperkt zijn, omdat heel wat landen niet langer rapporteren.

Slechts 43 landen, minder dan een kwart van de 194 lidstaten, hebben sterfgevallen gemeld aan de WHO, 20 landen hebben informatie verstrekt over ziekenhuisopnames. 

"We schatten dat er op dit moment honderdduizenden mensen in het ziekenhuis opgenomen zijn voor COVID-19", zei Maria Van Kerkhove, COVID-19-specialist bij de WHO. "Dat is zorgwekkend, omdat we in bepaalde landen koudere maanden zullen kennen: de mensen zullen geneigd zijn meer tijd samen binnen door te brengen en virussen die zich langs de lucht verspreiden, zoals COVID-19, zullen daarvan profiteren." (VRTNWS)

AZ

Deel dit artikel