De Belgische hockeymannen hebben zich voor het eerst tot wereldkampioen gekroond. De Red Lions versloegen in de WK-finale Nederland na zenuwslopende shoot-outs.

Els Van den Bossche, voorzitter van HC Artemis Herentals : 'Het effect naar de plaatselijke clubs blijft niet uit'

'Zowel in de poule als in de finalewedstrijden hebben de supporters de Red Lions zien groeien naar wereldklasse', reageert een fiere Els Van den Bossche, voorzitter van HC Artemis uit Herentals. 

'De titel van wereldkampioen is het resultaat van jarenlange inspanning van het team en een professioneel beleid van de hockey autoriteiten in Vlaanderen en in België.

Het nieuwe talent dient zich zowel bij de heren als de dames aan met topcoaches, professionele trainingsprogramma's en state-of-The-art infrastructuur.

Het effect naar de plaatselijke clubs blijft niet uit.

Het bindend groepsgevoel van deze teamsport bereikte de afgelopen dagen een ongekend hoogtepunt. Samen kijkend naar wedstrijden, whatsappten onze leden met elkaar over FairPlay en technisch vernuft, en hoe dit hen inspireert.

HC Artemis voelt van week tot week de vragen naar de hockeysport in stijgende mate binnenkomen. Heel veel jongens en meisjes in regio Herentals Neteland  zijn bijzonder geïnteresseerd en willen deel uitmaken van dit prachtige hockeyplezier. Wij ontvangen hen graag met open armen', besluit Els Van den Bossche.

België - Nederland 3-2.

De Belgian Red Lions, onze kersverse wereldkampioenen hockey, keren dinsdagmorgen terug uit India. Ze worden meteen gehuldigd op het stadhuis in Brussel en verschijnen er om 12u op het balkon. Daar kunnen alle hockeyfans en sportliefhebbers hen uitgebreid mee vieren.  Foto hockey be/N.