Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wereldkampioen! Ontketende Remco Evenepoel tekent meesterwerk uit in Wollongong, Wout van Aert 4e

Remco

België heeft na 10 jaar opnieuw een wereldkampioen: zijn naam is Remco Evenepoel. De 22-jarige Vuelta-winnaar gooide de stok in het hoenderhok in een ruime kopgroep op dik 50 km en opende zijn raid richting regenboogtrui op 2 ronden van het einde.

Alleen de Kazach Loetsenko kon nog mee, maar die gooide hij af op de voorlaatste Mount Pleasant. Als een echte tijdrijder stoomde de Belgische wonderboy naar de finish in Wollongong en volgt Philippe Gilbert op, de WK-winnaar in 2012.

Wout van Aert sprint naar de 4e plaats

En wat met de andere favorieten? Wout van Aert was bij het eerste sleutelmoment klaarwakker, maar dat feestje werd na een uurtje al stilgelegd.

De topfavoriet schoof daarna in tegenstelling tot Remco Evenepoel niet mee met een nieuwe zet van de Fransen en zat daarna gevangen bij de tamme favorieten, die monddood waren gemaakt.

In de voorlaatste ronde was het zowaar Van Aert zelf die toch nog leven in de brouwerij bracht, maar de tenoren konden nooit nog hun hand uitsteken naar de magische trui.

Wel naar de medailles na een bizarre ommekeer in de slotkilometers. Wout van Aert had echter niet meer de sprint voor zilver of brons en werd 4e na Christophe Laporte en Michael Matthews. Op 2'12". (VRTNWS)  Foto Remco Evenepoel /Twitter

Remco

Deel dit artikel