Peter Sagan heeft alle puntjes op de i gezet in Parijs-Roubaix. De wereldkampioen viel van ver aan en klopte vroege vluchter Silvan Dillier op de piste in Roubaix. Niki Terpstra reed naar de derde podiumplaats.  Wout van Aert werd knap 13e, na pech in de eindfase.

116e Parijs-Roubaix in een notendop

Sleutelmoment: Na de kasseien van Orchies valt het wat stil in het peloton met alle favorieten. Peter Sagan gaat er stiekem vandoor en krijgt snel een halve minuut cadeau. Hij haalt de vroege vluchters bij en bewijst daarna dat hij allesbehalve een sleper is.

Verliezers van de dag: Quick-Step leek op papier niet te kunnen verliezen met hun sterrenteam, maar Gilbert en Stybar schoten hun pijlen te vroeg af en Terpstra was in het man-tegen-man-gevecht met Sagan op de kasseien niet sterk genoeg.

Opvallend: Peter Sagan is de eerste sinds Bernard Hinault in 1981 die in de regenboogtrui mag juichen op de velodroom van Roubaix. Ook Rik Van Looy mocht dit doen in de jaren 60. (VRTNWS)

Voor Michael Goolaerts, ploegmaat van Wout van Aert (Verandas Willems-Crelan), is Parijs-Roubaix in mineur geëindigd. De 22-jarige Kempense renner kwam lelijk ten val op één van de eerste kasseistroken van de wedstrijd en bleef onrustwekkend lang liggen. (zie foto's)

Volgens de NOS zou Goolaerts een hartstilstand hebben gekregen na zijn val en is hij gereanimeerd, maar ook een paar keer weggezakt. Hij is met de medi-heli naar het ziekenhuis overgevlogen.