Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wereldreiziger opent feel good hub in Grobbendonk - maak kennis met meditatiewandelingen

Wereldreiziger Wim Everix

Wereldreiziger Wim Everix (50) is een man met een missie. Sinds zijn twintiger jaren heeft hij alle uithoeken van de wereld bezocht en nu opent hij in Grobbendonk ‘The Garden Of Life’.

The Garden Of Life is een  feel good hub waar je via o. a. meditatie, ademhalingstechnieken en meditatieve wandelingen rust kan vinden in een drukke wereld. Het aanbod is bestemd voor particulieren, organisaties en bedrijven.

Kennismaking met meditatiewandelingen

Zaterdag 15 en zondag 16 oktober van 9.30 tot 16 uur -  samenkomst aan The Garden Of Life, Leopoldstraat 32, Grobbendonk

Breng lunchpakket mee en draag losse, maar warme kledij.  Om deze opening te vieren, is deelname voor deze zaterdag en zondag gratis.

Op zaterdag 15 oktober en zondag 16 oktober 2022  kan je een eerste keer kennis maken met het concept van  meditatiewandelingen. Wim ontvangt je graag om 9.30 uur in de Leopoldstraat 32, te Grobbendonk. Hij legt eerst kort uit wat de bedoeling is en hoe de dag eruit ziet. Daarna ervaar je hoe de natuur en de stilte je dichter bij jezelf brengen. Breng zeker een lunchpakket mee. De wandeling duurt immers tot 16 uur. Maak je klaar voor een intense ervaring.

Inschrijven voor de wandeling is nodig. Dat kan via deze link.

Contactgegevens : The Garden Of Life, Wim Everix, Leopoldstraat  32  Grobbendonk - gsm 0477 76 78 33

wim.everix@gmail.com  www.thegardenoflife.be

Interview

De Garden Of Life werkt volgens een mooie filosofie. We laten Wim daarom graag zelf aan het woord.

Hallo Wim, vertel eens over hoe je op dit pad bent aanbeland.

Als je mijn levenswandel bekijkt, kan je met een gerust hart stellen dat het een atypisch pad is geweest dat mij geleid heeft tot wie ik nu ben. Na mijn hogere studies ging ik op zoek naar de diepere betekenis van het leven. Ik wist dat er meer in het leven zat, dan ik tot dan toe had ervaren. Het wakker maken van het volledig menselijk potentieel dat ergens diep in ons verscholen zit, is altijd mijn voornaamste drijfveer geweest. Dat is nog steeds zo tot op de dag van vandaag en dat zal ook altijd zo blijven. Ik was 22 jaar en via een aantal interim jobs slaagde ik erin om een budget bijeen te sparen om een quantum sprong te maken in mijn leven. 

Toen vertrok je op wereldreis?

Voor mij was dat de zoektocht naar de nectar van het leven.  De wereldreis duurde uiteindelijk zeven jaar. Het was een tocht die me hielp om mijn diepere eigenwaarde naar boven te brengen. Hierdoor ontstond er meer diepgang in de verbinding met mezelf en andere mensen. De vele landen waar ik in contact kwam met mensen, met vreemde culturen, met bijhorende gewoontes en rituelen,  vormden het ideale speelveld om deze boeiend innerlijke reis aan te vatten.

Waar heb jij de honing gehaald?

Vanuit mijn ruime authentieke levenservaring en als gecertificeerd life-coach en voormalig yoga-docent in Ehipassiko, een Boeddhistisch meditatiecentrum in Nilambe, Sri Lanka, heb ik een unieke en onuitputtelijke toolbox opgebouwd om te delen en anderen op hun pad te kunnen ondersteunen. Door de jaren heen ben ik geïnitieerd in uitéénlopende ademhalingstechnieken en traumabegeleiding. Verder ben ik bewust gaan verblijven bij verschillende zogenaamde 'primitieve volkeren' die de echte waarden van ons bestaan nooit uit het oog hebben verloren.

Maar je werkt ook vrij vernieuwend?

Op het vlak van meditatie kan ik met meer dan 25 jaar ervaring best mijn mannetje staan. Een zevental jaren geleden kwam ik in contact met een vernieuwende vorm van mediteren.  Deze benadering in combinatie met bepaalde ademhalingstechnieken, tilde mijn niveau van meditatie naar nieuwe ongekende hoogtes.

 Vijf jaar geleden ging je van start met een ander project, klopt dat?

Dat is inderdaad zo. In 2001 reisde ik voor de eerste maal naar de Sinaï woestijn. Na  19 solotochten door deze waanzinnig mooie omgeving, begon de idee op te borrelen om deze ervaring te gaan delen met mensen.

Een wandeling door de woestijn?

Ja, geloof me, het is het beste cadeau dat je jezelf kan geven in deze moeilijke tijden.  Je beleeft een ongelooflijk  boeiende en inspirerende tocht  dwars door de oogverblindende schoonheid van moeder natuur. Alle verdere informatie kan je vinden op walkforgold.be.

En waarom start je nu in Grobbendonk The Garden Of Life op?

Ik ben dit jaar vijftig jaar geworden en is het tijd om van mijn berg te komen, zoals ze in de Kempen zeggen. Ik voel de laatste jaren een enorme behoefte om me nog méér, en op een andere manier, in dienst te stellen van de samenleving. Ik wil mijn vruchten delen met de mensen die zoekende zijn.  Na bijna 30 jaar on the road heb ik besloten terug te keren naar mijn roots. Waar beter dan in mijn roots, tussen de mensen waar ik ben opgegroeid, kan ik mijn steentje bijdragen aan verandering die zo broodnodig is?

Wat kunnen we verwachten van je project?

Met een ongelooflijk zalig gevoel en vol overtuiging en vastberadenheid kan ik hier aankondigen dat 'The Garden of Life', het nieuwe project dat het leven ziet, een lifechanger zal zijn voor velen die de stap willen zetten naar meer eenheid en meer verbinding.

Je mag The Garden Of Life bekijken als een feel good hub. Mensen, organisaties en bedrijven vinden bij ons steun en begeleiding om op eigen kracht met nieuwe energie in het leven te staan. The Garden Of Life biedt een veilig vertrekpunt om het nieuwe te omarmen en het oude achter zich te laten.

Onze aanpak is heel praktisch. We bieden een luisterend oor en dan bekijken we samen wat voor jou,  je organisatie of je bedrijf het beste pad is. Dat kan persoonlijk zijn, maar dus ook in groep.
Je kan als individu bij ons terecht voor emotionele blokkades op te lossen of trauma achter je te laten.  Wij bieden ademhalingstechnieken aan en een revolutionaire vorm van mediteren waaraan je kan deelnemen zonder enige ervaring te hebben op dat vlak. Dit zowel voor individuen als voor groepen.

We gaan bijna altijd ervaringsgericht te werk. Wij kiezen steevast voor het lichaam als ingangspoort, om zo via het opwekken van 'elevated emotions', emoties die een hogere trilling teweeg brengen in het lichaam, terug een goed klimaat te scheppen om verandering teweeg te brengen in het creëren van een positieve mindset. Als de bodem niet aan de juiste condities voldoet, is het onmogelijk om te oogsten.

Wat zijn je drijfveren?

Ik wil me in de eerste plaats in dienst stellen van mijn gemeenschap, om ondersteuning aan te bieden daar waar het nodig lijkt.  Tot op de dag van vandaag word ik gedreven door een passie voor mens en natuur. De schreeuw in onze huidige maatschappij wordt steeds luider en het wordt alsmaar duidelijker dat er een enorme behoefte is aan verandering.  Die verandering kan enkel beginnen op persoonlijk vlak, van binnenin,  om dan zo door te stromen in onze samenleving.

Door hieraan te werken, kunnen we als samenleving terug samenkomen en een gevoel van eenheid met elkaar delen. Een gemeenschap die samenkomt, niet uit het gevoel van een tekort, maar uit een gevoel van vreugde en overvloed, uit een passie voor het leven, met een gedrevenheid om te ontdekken wie ze kunnen worden, om zo het oneindige potentieel van samenleven telkens weer te mogen ervaren. 

Je wil mensen leren omgaan met stress?

We leven vandaag de dag in een stressvolle omgeving.  Dat hoeft niet altijd slecht te zijn.  Bij planten en bomen zie je dat kortdurige stress ervoor zorgt dat ze krachtiger in het leven staan.  Bij mensen hangt het voornamelijk af van hun veerkracht, hoe we met bepaalde situaties omgaan. Met een stressmoment op zich is niets verkeerd. Het is pas als deze stress aanhoudt, dat het een impact gaat hebben. Bij langdurige stress kom je dan uit bij depressie en burnout. Wij vinden het belangrijk om hier alles aan te doen om dit te voorkomen.

En hoe doe je dat?

Het lichaam is onze toegangspoort.  Door het beoefenen of toepassen van bijvoorbeeld bepaalde ademhalingstechnieken of  meditatie brengen we andere chemische reacties teweeg in het lichaam, waardoor we ook een ander gevoel gaan ervaren . Vanuit  een positief gevoel kunnen we gaan werken aan een  positieve mindset. En van daar uit gaat onze perceptie  van  onze leefomgeving er helemaal anders uit zien.

In mijn praktijkruimte begeleid ik mensen persoonlijk. Er staat ook een ruimte ter beschikking waar groepsactiviteiten doorgaan. En op regelmatige tijdstippen organiseer ik wandelmeditaties. Zo zullen mensen onmiddellijk kunnen ervaren wat verandering kan betekenen. Het zijn wandelmeditaties van een ander niveau! Dat kan ik jullie hier alvast verklappen.

Ik werk ook aan een aantal cursussen die ik voor grotere groepen zal geven waarbij ik me in de eerste plaats vooral ga richten tot de grote groep van mensen die al actief zijn in de welzijnssector. Dan denk ik aan coaches en therapeuten, kinesisten en osteopaten en alle andere mensen die in de zorgsector het beste van zichzelf geven.

In The Garden of Life’ voelen we dat de tijd er rijp voor is, en de mensen ook, om in te zien dat we niet langer kunnen blijven verder doen vanuit een 'copy paste denkgeest' . Als we ons leven en dat van onze kinderen willen veranderen moeten we tot het besef komen dat we niet langer problemen kunnen benaderen en oplossen vanuit dezelfde energie die de problemen in de eerste plaats heeft gecreëerd.'

 

Leopoldstraat 32, Grobbendonk, België

Wereldreiziger Wim Everix

Deel dit artikel