U bent hier

Wereldtals gaat met veel feestgedruis van start in Herentals

Herentals | Neteland
21.02.2018 - 09.54u
Door: Mark Jaspers

Wie: Stad Herentals (Dienst Internationale samenwerking), de Herentalse derdewereldraad maar vooral meer dan 30 verenigingen

Wat: Wereldtals. Een kijkje in het 'anders zijn' kan je leven rijker en waardevoller maken.

Wanneer: Startmoment op zaterdag 24 februari

Waar: Herentals, Lakenhal

Waarom: 'Omdat respect, verbondenheid en diversiteit belangrijk zijn'.

Hoe: Onder begeleiding van de Braziliaanse percussiegroep Pimenta Verde maken ze een tocht doorheen Herentals.

Zoals elke 2 jaar steken de stad Herentals (Dienst Internationale samenwerking), de Herentalse derdewereldraad maar vooral meer dan 30 verenigingen hun schouders onder het prachtige initiatief Wereldtals.

Van 24 februari tot 27 april haalt Herentals de wereld in huis.

Twee maanden lang spoort de dienst Internationale samenwerking samen met de Herentalse derdewereldraad verenigingen, organisaties en scholen aan om een activiteit rond het thema Noord-Zuid te organiseren.

Wereldtals is de noemer waaronder alle activiteiten van de deelnemers gebundeld worden. De pijlers respect, verbondenheid en diversiteit staan centraal. Je kan dicht bij huis kennis maken met andere culturen, gewoonten en gebruiken, ... Een kijkje in het 'anders zijn' kan je leven rijker en waardevoller maken.

STARTMOMENT

Op zaterdag 24 februari gaat Wereldtals met veel luister en feestgedruis van start.

'Onder begeleiding van de Braziliaanse percussiegroep Pimenta Verde maken we een tocht doorheen Herentals. We vertrekken om 11 uur aan de Lakenhal, stappen door de Kerkstraat, de Gildelaan, de Molenvest en de Zandstraat en eindigen om 12 uur terug aan de Lakenhal.

De politie zorgt voor begeleiding zodat alles veilig kan verlopen. Het zou uiteraard geweldig zijn als de percussiegroep vergezeld wordt door een grote groep Wereldtals-enthousiastelingen! We nodigen je dan ook graag uit op 24 februari om 11 uur aan de Lakenhal. Het stadsbestuur biedt na afloop een drankje aan.'

Meer info: www.wereldtals.be

Sociale media: #wereldtals

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto