U bent hier

Werf op Geelseweg schuift op : éénrichting van Lammerdries naar Herentals

Geel | Herentals | Neteland | Olen
13.10.2017 - 12.01u
Door: Herman Gezelle

De ingrijpende heraanleg van de N13 tussen Geel, Olen en Herentals gaat een nieuwe fase in. Dat betekent dat het verkeer vanaf deze week al vanaf Geel nog maar in één richting kan rijden.

De verschillende partners begonnen 2 maanden geleden met de eerste fase van de omvangrijke heraanleg van de N13, bekend als de Herentalseweg in Geel en Geelseweg in Olen en Herentals.

Sinds die midden augustus als werf door de wereld gaat, kan het verkeer vanaf het kruispunt met Oevelseweg en Neerbuul in Olen tot de grens met Herentals enkel nog in de richting van Herentals rijden.

Deze week ging de volgende fase van de werkzaamheden in, waardoor de werfzone  opschuift naar het kruispunt met de Tweemolenstraat-Velveken op het grondgebied van Geel.

Het is de bedoeling dat de aannemer ook daar start met het rooien van de laatste bomen aan weerszijden van de N13, tussen Neerbuul en het kruispunt met de autokeuring. Eens dat gebeurd is, start drinkwatermaatschappij Pidpa met de aanleg van de waterleiding op één deel van de rijweg.

Dat betekent dat het verkeer vanaf de verkeerslichten aan de Tweemolenstraat tot de grens met Herentals slechts in één richting kan rijden. Voor de omgekeerde rijrichting blijven de omleidingsroutes via de industriezones in Olen en Oevel of via de E313 gelden. De ingreep van  Pidpa duurt vermoedelijk tot het einde van dit jaar.

Bijkomend neemt Aquafin een nieuwe fase onder handen. Omdat de aanleg van riolering iets meer tijd in beslag neemt dan die van waterleidingen, lopen die werfzones niet gelijk. Daarom legt de afvalwatermaatschappij vanaf deze week riolering aan tussen de kruispunten met ­Gerheiden en met Gerheze in Olen.

Die rioolpijpen worden aan de noordzijde van de weg aangelegd. Die werkzaamheden hebben op zich geen bijkomende impact op het verkeer. Ook dit luik neemt tot het eind van 2017 in beslag. Begin december start Aquafin al wel de werf tussen Gerheiden en de Oevelseweg op, wat meteen tot eind mei 2018 duurt. (awv-pp) (foto's Mark Jaspers - archief NNieuws)

imageMeer nieuws

Hof Ter Laken aangekocht

Hof Ter Laken aangekocht
Heist op den Berg 19.07.2018 - 21.32u

Vijandige sfeer op Alpe d'Huez: Froome krijgt tikken, Nibali komt ten val

Vijandige sfeer op Alpe d'Huez: Froome krijgt tikken, Nibali komt ten val
Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 19.07.2018 - 18.59u

Pyromaan : 15e verdachte brand in Balen

Pyromaan : 15e verdachte brand in Balen
Kempen regio 19.07.2018 - 18.58u

Russia18 : spaaraktie WK voetbal

Herenthout 19.07.2018 - 17.01u

Kermiskoers in Grobbendonk op 8 augustus

Grobbendonk 19.07.2018 - 13.37u

Agent ontslagen na zelfgemaakte IS-dreigbrief

Agent ontslagen na zelfgemaakte IS-dreigbrief
Heist op den Berg 19.07.2018 - 10.13u

Nieuwtjes schepencollege Geel

Nieuwtjes schepencollege Geel
Geel 19.07.2018 - 10.09u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto