Astor startte donderdag 7 juni met de aanleg van een werfweg die uitkomt op Groenstraat. De voorbije weken reed het werfverkeer langs Vinkenstraat, Holven, Technische Schoolstraat en Klein-Veldekensstraat naar de bouwsite.

Vanaf 18 juni zal al het werfverkeer nog enkel deze nieuwe werfweg kunnen gebruiken. Dat zal extra verkeer in de buurt van de scholen vermijden. De fietsers kunnen het alternatieve fietspaadje tussen Groenhuis en Technische Schoolstraat blijven gebruiken.

De voorbereidingen voor de bouw van zorgsite Astor tussen Groenhuis en Klein-Veldekensstraat zijn eind mei gestart. De bouwvergunning verplicht vzw Astor om voor de duur van de werken een werfweg aan te leggen naar de site waar het een zorgcomplex met een 170-tal woongelegenheden wil optrekken.

Die weg was uitgetekend tussen de werf en Groenstraat. De aanleg van deze werfweg was van bij de opstart van het project gepland, maar het overleg met de grondeigenaren liep vertraging op.

Na intensief overleg met stad Geel en de grondeigenaars heeft vzw Astor op 1 juni een overeenkomst gesloten die de toegang naar de werf voor het woonzorgproject mogelijk maakt via de achterliggende percelen van Groenstraat.

Op donderdag 7 juni is de aannemer gestart met de voorbereidende werken. De aanleg van de werfweg startte aan de kant van de Astorsite en zal enkele dagen duren. Vermoedelijk kan vanaf maandag 18 juni alle werfverkeer via de Groenstraat verlopen.

Vanaf het moment dat de werfweg klaar is, is de werf niet meer toegankelijk via Klein-Veldekensstraat. Fietsers, die vroeger gebruik maakten van het paadje tussen Groenhuis en Klein-Veldekensstraat kunnen voor de duur van de werken de werf passeren via het fietspaadje, dat later de fietsostrade zal worden, tussen Groenhuis en Technische Schoolstraat.

De werfweg heeft een tijdelijk karakter en wordt na oplevering van de bouwwerken terug verwijderd. In augustus 2018 stelt Astor een mobiliteitsbureau aan. Dit bureau zal in overleg met de buurt en stad een bijkomende studie uitvoeren over de definitieve weg naar het zorgcomplex als de werken beëindigd zijn.