U bent hier

Werk jij mee aan de toekomst van het gebied Olympiadelaan?

Herentals
04.12.2018 - 18.36u
Door: Mark Jaspers

Op 12 december organiseert de provincie Antwerpen een tweede inspraakkans omtrent de toekomstige invulling van het gebied rond de Olympiadelaan in Herentals. Iedereen is welkom mee te denken en een waardevolle inbreng te leveren over de inrichting van dit centrumgebied.

In de voorbereiding van een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) organiseert de provincie Antwerpen een aantal info- en inspraakmomenten over het gebied tussen de Olympiadelaan en de spoorlijn, waar ook de Nete door stroomt.

Herentals evolueert namelijk enerzijds naar een stad waar meer mensen wonen en werken, anderzijds is er ook nood aan ruimte voor water en groen in de stad. Het is een uitdaging om de ruimte zodanig in te richten dat stedelijke functies in evenwicht zijn met recreatie, natuur, erfgoed en water.

Luk Lemmens, gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening, nodigt uit: "De provincie Antwerpen wil de Herentalsenaar graag informeren over en betrekken bij het onderzoek naar de beste invulling voor het gebied rond de Olympiadelaan.

Omdat we de inspraak van lokale betrokkenen vanaf de start zeer belangrijk vinden, nemen we hier extra tijd voor. Tijdens een eerste inspraakmoment in september ontvingen we al een 90-tal deelnemers.

Ik hoop dat minstens evenveel enthousiaste personen op 12 december mee komen nadenken zodat we in een open dialoog dit proces verder zetten."

Tijdens een eerste bijeenkomst op 29 september werden de diverse uitdagingen in het gebied voorgesteld en besproken. Er werd toen door de deelnemers veel waardering gehecht aan groene ruimte in de stad.

Zij toonden zich ook bezorgd over de mobiliteit of risico's van wateroverlast. Alle ideeën en reacties werden genoteerd en verwerkt.

Op 12 december gaan de aanwezigen met die basis verder aan de slag. Je krijgt de kans om zelf een toekomstige inrichting van het gebied te tekenen. Als je er de eerste keer niet bij kon zijn, kan je alsnog actief meedenken en –werken. Iedereen is welkom.

Grijp zeker je kans op inspraak!

De provincie Antwerpen ontvangt je graag in de Foyer van Cultuurcentrum 't Schaliken. Het is fijn als je tegen 6 december a.s. een seintje van je aanwezigheid geeft via dit formulier op de provinciale website. Dit helpt ons enorm bij de praktische voorbereiding om iedereen zo comfortabel mogelijk op te vangen.

PRAKTISCHE INFO

Wanneer:
Woensdag 12 december 2018, vanaf 18.30u tot 22 uur.

Waar:
Foyer CC 't Schaliken, Grote Markt 35 te 2200 Herentals.

Meer info:
Zie deze provinciale webpagina of ga naar www.provincieantwerpen.be (zoekterm Olympiadelaan).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto