Zondag 10 juni is het weer Vaderdag. Natuurlijk zijn alle papa's heel blij met de knutselwerkjes van de kinderen en de nieuwe sokken. Maar weet je waar ze ook enorm van genieten? Van werkgevers die papavriendelijk werken.

Zoals BEKO, een schrijnwerkerij uit Meerhout. Anton Van den Broucke van Beko: "BEKO kent het vaderschapsverlof toe omdat we een familiebedrijf zijn en familiewaarden hoog in het vaandel dragen. We vinden het belangrijk dat vaders er in het begin, op de belangrijke momenten, bij zijn."

Papaproof?

Elk jaar worden er honderden baby's geboren in de Kempen. Telkens weer zijn het unieke momenten voor de kersverse mama's en papa's. Hun leven neemt een nieuwe, spannende wending. Steeds meer werkgevers geven de ouders een stevig duwtje in de rug door hun bedrijf papaproof te maken.

Een bedrijf is papaproof als hun werknemers geboorteverlof nemen. De vader mag dus 10 dagen afwezig blijven om voor de kleine spruit te zorgen. Dat levert een hele reeks voordelen op. Meestal denkt men daarbij aan de mama en het kind zelf. Dankzij het geboorteverlof is er een betere taakverdeling in het gezin, waardoor de moeder meer ruimte heeft voor zichzelf, het gezin en haar carrière.

Maak het verschil

Het is minder bekend dat ook werkgevers veel te winnen hebben. In de war on talent die steeds sterker woedt, hebben ze een groot voordeel tegenover hun concurrenten als ze inzetten op papavriendelijke maatregelen. Zo'n bedrijven zijn aantrekkelijk voor sollicitanten; hun vacatures worden beter ingevuld.

Werknemers die in een bedrijf werken dat papaproof is, zijn ook meer tevreden. Dat uit zich op verschillende vlakken: grotere motivatie, betere prestaties, minder stress of absenteïsme, ... Allemaal elementen die de werksfeer weer ten goede komen.

Iedereen is er dus gebaat bij dat de baby's naast een zorgende mama ook een zorgende papa te zien krijgen. Want gelukkige ouders zijn gelukkige werknemers en gelukkige werknemers leiden tot gelukkige werkgevers. Het geboorteverlof is hierin een eerste, erg belangrijke stap.

Anton Van den Broucke (BEKO): "We zouden andere werkgevers willen aanraden om deze maatregelen ook te nemen omdat we dat heel belangrijk vinden in functie van de goede balans te vinden tussen het werk en het gezinsleven."

Meld je aan

Ben jij een bedrijf dat papaproof is? Of werk je in zo'n bedrijf waar geboorteverlof nemen geen probleem is?

Meld je dan aan via www.papaproof.be of bel naar 014 41 15 65 (Viviane Schuer)

We zetten jouw bedrijf graag in de kijker.

Download

logo of foto's op www.papaproof.be/pers

Onze clip

Op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=x5-LLbS0kTw

Een project van :

Viva-SVV, Femma, Vormingplus Kempen, AIF+, ACV prov. Antwerpen en beweging.net Mechelen-Turnhout