De werken aan BR42 Herentals (Herenthoutseweg over het Albertkanaal) draaien al een tijdje niet meer op volle toeren omwille van de coronamaatregelen, maar daar komt nu verandering in.

Vanaf deze week zal er opnieuw wat meer activiteit te zien zijn op de werf en zullen de werken stap voor stap hervat worden.

Vanaf vandaag worden ook de bestaande verkeerslichten aan de Wilgenlaan naar het kruispunt van de Herenthoutseweg met de Meidoornlaan verplaatst.

Zo komt er een veilige oversteek voor fietsers die de omleiding van het jaagpad op de zuidelijke linkeroever volgen en voor fietsers die vanuit het centrum van Herentals de wijk 'De Molekens' willen bereiken.

Herenthoutseweg vanaf 24/06 tot 8/07 onderbroken

'Ondanks de huidige crisis, doet De Vlaamse Waterweg er alles aan om de timing van het project te handhaven. Dat wil zeggen dat op 28/06 nog steeds de oude brug zal verschuiven naar een tijdelijke locatie en dat de Herenthoutseweg hiervoor vanaf 24/06 tot 8/07 onderbroken zal worden.

Bij de organisatie van de werken trachten we de 'hinder' tot een aanvaardbaar niveau terug te dringen.

Het belangrijkste voorbeeld daarvan is het verschuiven van de oude brug. Zo kunnen we de onderbreking van de Herenthoutseweg voor de bouw van de nieuwe brug beperken tot ca. 4 weken (in plaats van een onderbreking van een 9-tal maanden bij een klassieke uitvoering).

Daarnaast dragen we onze (onder)aannemers en leveranciers op om het werfverkeer maximaal via de jaagpaden te organiseren om op die manier de overlast voor buurtbewoners te beperken.

We moeten toegeven dat die boodschap niet altijd tot bij de betrokken chauffeur komt, maar we zien het zeker als blijvend actiepunt om werfverkeer in de achterliggende woonstraten te vermijden', klinkt het bij de Vlaamse Waterweg.  Foto's Mark Jaspers / Nnieuws.