De voorbereidende werken op de E34 ter hoogte van Turnhout zijn bijna afgerond. Vanaf zaterdag 31 maart verandert de verkeerssituatie zodat de aannemer in de paasvakantie kan starten aan de eerste fase van de eigenlijke vernieuwingswerken op de snelweg. Dan wordt het wegdek richting Antwerpen vernieuwd. Het verkeer rijdt vanaf zaterdag in beide  richtingen over twee versmalde rijstroken.

Vanaf 31 maart hinder in beide richtingen
Vanaf zaterdag 31 maart zullen de voorbereidende werken op de E34 afgerond zijn en wordt de signalisatie voor fase 1 van de eigenlijke werken in dienst genomen. In fase 1 wordt het wegdek van de E34 in de richting van Antwerpen vernieuwd.

De signalisatie voor deze fase treedt in werking vanaf 31 maart, maar de werken zelf starten vanaf dinsdag 3 april. Deze fase zal ongeveer anderhalve maand duren. Daarna wisselen de werken van kant en wordt het wegdek in de richting van Nederland aangepakt.

Verkeerssituatie tijdens fase 1
Tijdens fase 1 rijdt het verkeer rijdt in beide richtingen over twee versmalde rijstroken op de kant richting Nederland. Het verkeer richting Antwerpen wordt via de middenberm doorgestoken naar de tegengestelde rijrichting.

De op- en afrit van het complex Turnhout-Centrum (nr. 24) langs de kant richting Antwerpen zijn afgesloten. Verkeer van Nederland richting Turnhout en Geel (N19) wordt omgeleid via het complex Turnhout-West (nr. 23).

Verkeer van Turnhout en Geel (N19) richting Antwerpen wordt omgeleid via de Parklaan (R13), de Steenweg op Gierle (N140) en het complex Turnhout-West (nr. 23).

De op- en afrit van het complex Turnhout-Centrum (nr. 24) langs de kant richting Nederland zijn open, maar worden ingekort.

Meer info

Alle informatie en kaartmateriaal over de werken op de E34 is steeds beschikbaar op onze website: www.wegenenverkeer.be/werkenE34. Geïnteresseerden kunnen zich via de site ook inschrijven op een digitale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de werken.