U bent hier

Werken E34 tussen Lille en Turnhout, wisselen 20 mei van kant

Kempen regio | Neteland
16.05.2017 - 11.52u
Door: Mark Jaspers

De vernieuwing van de E34 snelweg tussen Lille en Turnhout loopt volgens schema. De werken op de kant richting Antwerpen zijn bijna afgerond, waardoor de aannemer vanaf volgende week maandag 22 mei kan beginnen aan fase 2.

Dan wordt er gedurende anderhalve maand gewerkt op de rijweg richting Nederland. Dit weekend wordt de signalisatie aangepast en moet het verkeer zaterdag tijdelijk over één rijstrook in beide richtingen. In de namiddag gaat de nieuwe verkeerssituatie in en rijdt het verkeer over twee versmalde rijstroken op het nieuwe wegdek langs de kant richting Antwerpen.

Vernieuwing wegdek richting Nederland

Vanaf maandag gaan de werken op de E34 tussen Lille en Turnhout de tweede fase in. Dan wordt het wegdek richting Nederland opgebroken en vervolgens opnieuw aangelegd. Om deze wissel mogelijk te maken moeten dit weekend de doorsteken door de middenberm aangepast worden en moet alle signalisatie verplaatst worden. Vanaf zaterdagochtend moet het verkeer daardoor tijdelijk over één rijstrook in beide richtingen rijden. Rond zaterdagnamiddag 16u is het aanpassen van de signalisatie afgerond en geldt de nieuwe verkeerssituatie van fase 2.

Verkeershinder tijdens fase 2

Tijdens fase 2 (tot midden juli) rijdt het verkeer in beide richtingen over twee versmalde rijstroken op de kant richting Antwerpen. De op- en afritten van Beerse (22) en Turnhout-West (23) richting Nederland zijn afgesloten. Verkeer dat de snelweg wil oprijden richting Nederland moet gebruik maken van de nabijgelegen complexen Lille (21) en Turnhout-Centrum (24) of de oprit richting Antwerpen nemen en keren op het complex Lille. Verkeer op de E34 richting Nederland dat de snelweg wil verlaten, kan dat enkel via Lille of Turnhout-centrum.
De snelwegparking in Gierle (Texaco) is volledig afgesloten richting Nederland.

Snelheidsbeperking

Tijdens de volledige duur van de werken wordt er een snelheidsbeperking van 70 km/u ingesteld die geldt langsheen de hele werfzone tussen Lille en Turnhout. Een mobiele flitscamera zal de naleving ervan controleren.
Goed om weten

Nieuwe wegfundering heeft enkele dagen de tijd nodig om uit te harden. Nieuw asfalt moet gedurende een dag afkoelen. Tijdens die perioden kan er dus geen verkeer over het nieuwe wegdek rijden. De weg blijft dan afgesloten, maar er is geen werfactiviteit. De werken zijn sterk afhankelijk van het weer. Bij zeer nat weer kunnen ze niet doorgaan. In dat geval kan bovenstaande planning dus nog wijzigen.

Meer informatie

Alle informatie en kaartmateriaal over de werken is beschikbaar op de website van het agentschap: www.wegenenverkeer.be/werkenE34.

imageMeer nieuws

'Van 3 tot 3 op 9 december tegen Kanker Warmste Week'

Neteland | Vorselaar 22.11.2017 - 22.34u

HBBC : De warmste week part 2 voor Olivia op 25/11

Herentals | Neteland 22.11.2017 - 22.33u

De beklimming van de berg Alzheimer

De beklimming van de berg Alzheimer
Kempen regio | Neteland 22.11.2017 - 22.28u

100 vrijwilligers nemen deel aan Trefdag

100 vrijwilligers nemen deel aan Trefdag
Mol | Neteland 22.11.2017 - 22.24u

Lilse senioren massaal op wandel

Lilse senioren massaal op wandel
Lille | Neteland 22.11.2017 - 22.14u

Jamal daagt Rico Verhoeven uit in Rotterdam Ahoy voor de wereldtitel kickboksen tijdens GLORY: REDEMPTION

Jamal daagt Rico Verhoeven uit  in Rotterdam Ahoy voor de wereldtitel kickboksen tijdens GLORY: REDEMPTION
Internationaal | Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 22.11.2017 - 22.07u

Zorginnovatie : Brug tussen ondernemerschap en zorg

Herentals | Kempen regio | Neteland 22.11.2017 - 22.02u

Bleckmann zet alle zeilen bij op Black Friday

Grobbendonk | Neteland 22.11.2017 - 21.58u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto