De komende jaren vinden in de kerken van Wezel en Sluis grondige onderhouds- en herstelwerken plaats. Hiervoor slaan het gemeentebestuur en de kerkfabrieken de handen in elkaar.

'Het onderhoud van een kerkgebouw is een grote uitdaging. Daarom doen we beroep op de professionele expertise van de vzw Monumentenwacht Vlaanderen. Zij stelden voor beide kerken een meerjarenonderhoudsplan op met kostprijsindicatie.

Zo krijgen we een zicht op de nodige werken en de bijhorende budgetten en kan ook de komende generatie genieten van dit historisch waardevol erfgoed.

Zowel de kerk van Wezel als die van Sluis werden in het kerkenplan opgenomen als kleine stemmige kerken met erfgoedwaarde. Deze kerken blijven ook op lange termijn behouden voor de eredienst.

Omdat de lokale kerkraden openbare instellingen zijn, dragen gemeentebesturen financieel bij tot het onderhoud van deze kerken.

Het kerkenplan geldt als noodzakelijke voorwaarde om nog aanspraak te kunnen maken op subsidies voor restauraties en onderhoudswerken.'