Van 6 tot 16 april is het centrum van Kessel afgesloten voor alle verkeer van aan de Berlaarsesteenweg (je kan hier nog in- en uitrijden) tot aan de Radiostraat. Fietsers en voetgangers kunnen wel door.

Wat gaat er gebeuren?

Vanaf dinsdag 6 april wordt de rijweg in asfalt gefreesd en zijn er herstellingswerken aan de goten, boordstenen en rioolluiken. Tijdens de tweede week van het paasverlof wordt nieuw asfalt en nieuwe fietssuggestiestroken aangebracht.

Twee parkings op wandelafstand zijn bereikbaar

Hieronder lees je hoe de plaatselijke omleiding verloopt en welke maatregelen in die straten gelden om het veilig te houden. Maar eerst geven we nog mee dat bezoekers, klanten of werknemers die in het centrum van Kessel moeten zijn, de parking op het Pastoor Schelkensplein kunnen bereiken (en weer verlaten) via de Pastoriestraat. Een alternatief is de parking op de Berlaarsesteenweg, die bevindt zich ook op wandelafstand van Kessel-Dorp.

Zo gaan de omleidingen:

- In de richting van Lier moet je omrijden via Grote Puttingbaan (die enkelrichting zal zijn), Landstraat en Salvatorbaan. In al deze straten geldt ook een maximumsnelheid van 30 km/uur.

- In de andere rijrichting neem je Radiostraat, Nieuwstraat (die enkelrichting zijn) en Smoutmolendreef (deels enkelrichting tussen Kessel-Dorp/Grote Steenweg en Nieuwstraat). In al deze straten geldt ook een maximumsnelheid van 30 km/uur.

- Zwaar verkeer volgt de grote omleiding in Nijlen centrum via Albert Kanaalstraat, Broechemsesteenweg en Emblem.