Op vrijdag 21 maart wordt een toplaag asfalt aangebracht aan het kruispunt van de Antwerpseweg (N19) en de Herentalseweg (N13) bij Geel-West (mits gunstige weersomstandigheden).

Deze toplaag wordt aangebracht op de westelijke rijstrook van de Antwerpseweg (rijstrook voor verkeer vanuit Geel richting
Westerlo en E313) tussen het kruispunt en de nieuwe tuibrug over het Albertkanaal.

Hinder : tijdens de aanleg van de toplaag van vrijdagochtend 21 maart tot en met zaterdagochtend 22 maart moet al het verkeer
over de oostelijke helft van de Antwerpseweg.  Dit houdt meer hinder in voor het verkeer komende van Herentals (aparte
rechtsafslagstrook naar Westerlo afgesloten) en komende van Westerlo (aparte linksafslagstrook naar Herentals afgesloten).

Herinrichting 3 kruispunten op Westelijke Ring (R14) te Geel

Vanaf maandag 24 maart 2014 tot en met vrijdag 30 mei 2014 worden aan drie kruispunten werken uitgevoerd om de
verkeersdoorstroming te verbeteren en de regelmatige files op deze kruispunten tegen te gaan.  Deze kruispunten zullen op de
ringweg (R14) voortaan over 2 rijstroken beschikken in plaats van de huidige enkele rijstrook.

Snelheidsregime nieuwe verbindingsweg N19g

Op maandag 24 februari 2014 werd tot ieders tevredenheid de nieuwe verbindingsweg tussen Geel en Kasterlee voor het eerst in gebruik genomen, een belangrijk gedeelte van de Noord-Zuid Kempen.  Dankzij deze nieuwe weg kan het doorgaande verkeer vlugger en veiliger reizen tussen Geel, Kasterlee en Turnhout.  Ook het centrum van Kasterlee wordt zo veiliger en leefbaarder.

Naast de vele positieve reacties blijkt nu ook dat sommige weggebruikers niet helemaal zeker zijn van de juiste toegalaten snelheid op deze nieuwe verbindingsweg.

De wegcode stelt dat de snelheid buiten de bebouwde kom automatisch 90 km/uur bedraagt als er geen aanduidingen aangebracht werden.  U mag dus over de nieuwe weg 90 km/uur rijden.  Vrachtwagens van meer dan 7,5 ton mogen maximaal 60 km/uur.
Autobussen/autocars mogen maximaal 75 km/uur.

Hinder overzicht werken :

Naamloos