Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Werken Molderdijk Mol : fietsregeling aangepast voor veiligheid

Fietsers die uit rijrichting Balen de handelaars van de Molderdijk willen bereiken, kunnen hiervoor de Molderdijk gebruiken tot aan het verkeerspark.

Daar worden alle fietsers verplicht omgeleid via het fietspad achter het verkeerspark en de Wandelweg aan de Nete. Door de extra inzet van zware machines en het ontbreken van een parkeerstrook kan er onmogelijk een veilige doorgang gegarandeerd worden voor fietsers van aan het verkeerspark tot aan de Markt.

'Voor fietsers in de andere richting blijft het fietspad bruikbaar. Sowieso vragen we alle fietsers die niet aan de winkels moeten zijn, om de Hofstraat te gebruiken en de Molderdijk te vermijden.

De situatie geldt vermoedelijk al zeker tot eind volgende week, maar wordt elke dag geëvalueerd.

Sinds woensdag 7 juni geldt eenrichtingsverkeer op de Molderdijk voor auto’s. Voor fietsers communiceerden we eerder dat verkeer in beide richtingen mogelijk bleef.

Het fietspad aan de kant van de Kleinendijk blijft bereikbaar, de doorgang aan de andere kant over de rijbaan lukt voor een bepaald deel jammer genoeg niet.'

Veilig fietsverkeer

'De eerste opbraakwerken aan de Markt vragen de inzet van bijkomend zwaar materiaal. Hierdoor kan er geen veilige doorgang via de afgesloten rijstrook gegarandeerd worden voor fietsers. Daarom leiden we het fietsverkeer ter hoogte van het verkeerspark om, zodat fietsers via de Wandelweg veilig tot in het Centrum geraken.'

Molderdijk , Mol, België

Deel dit artikel