U bent hier

Werken Noord-Zuid Kempen op kruissnelheid

Kempen regio
25.10.2012 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

De bouw van een nieuw op- en afrittencomplex met fly-over en rotonden aan de E313 in Geel-West en de nieuwe verbindingsweg tussen Geel en Kasterlee verloopt volgens planning en duurt nog tot de zomer van 2014.


E313 ter hoogte van Geel-West afgesloten tijdens weekend 16 tot 19 november
In de week van 12 tot 16 november wordt de nieuwe brug over de E313 in gebruik genomen.

Gedurende één nacht zal de Snelwegstraat (N19) tijdelijk onderbroken worden om belijningen aan te brengen op de nieuwe brug. Vanaf dan zal al het verkeer dan ook via de nieuwe brug de E313 oversteken en kan de oude brug afgebroken worden.

Op de plaats waar de oude brug stond zal een tweede nieuwe brug worden gebouwd zodat er in de toekomst twee rijstroken in elke rijrichting kunnen zijn.

In het weekend van 16 tot 19 november wordt de E313 ter hoogte van Geel-West afgesloten voor alle verkeer. De oude brug over de E313 wordt er afgebroken en die werken worden tijdens een weekend uitgevoerd om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Vanaf vrijdagavond omstreeks 20u zal de E313 in de rijrichting Antwerpen afgesloten worden. In de rijrichting van Hasselt zal dit vanaf 21u zijn. Verkeer zal gedurende het hele weekend omgeleid worden via de afritten van Geel-Oost (24) en Herentals-Oost (22).

De opritten aan Geel-West blijven gedurende het hele weekend wel open. Deze werken zullen duren tot ten laatste maandagochtend 6u. Doorgaand verkeer dat niet in de zone rond Geel-West moet zijn, wordt gevraagd om de regio zo veel mogelijk te vermijden.

Zuidelijke op- en afrit E313 voor een half jaar afgesloten
Na van de afbraak van de oude brug over de E313 en na openstelling van E313 zelf, zal de zuidelijke op- en afrit van Geel-West (kant Bertels) voor een half jaar afgesloten worden. Dit zal ten vroegste zondagavond 18 november gebeuren en ten laatste maandagochtend 19 november voor de ochtendspits.

Het verkeer dat vanuit Geel via de E313 richting Hasselt wil rijden en het verkeer dat via de E313 vanuit Antwerpen naar Geel wil rijden, zullen dit gedurende een half jaar via de op- en afrit van Geel-Oost (24) moeten doen. In de omgeving van Geel-Oost zijn een aantal kruispunten eerder al omgevormd, om de verwachte toename van het verkeer tijdens de werken te kunnen verwerken.

De noordelijke op- en afrit van Geel-West (aan de watertoren) blijft nog open en zal pas vanaf begin 2014 afgesloten worden. Dit betekent concreet dat het verkeer dat vanuit Hasselt via de E313 naar Geel wil rijden, de afrit in Geel-West de komende maanden gewoon kan nemen. Het verkeer dat vanuit Geel naar Antwerpen wil rijden, kan ook de oprit aan Geel-West nemen.

Fietstunnel Ring van Geel vanaf midden november open
Ter hoogte van de aansluiting van de nieuwe verbindingsweg tussen Geel en Kasterlee kunnen fietsers vanaf midden november gebruik maken van de nieuwe fietstunnel ter hoogte van het nieuwe kruispunt aan de Ring van Geel om zo het centrum te bereiken.
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto