Sinds maandag 6 mei voert aannemer Superbeton rioleringswerken uit ter hoogte van Ven. Deze werken schieten goed op. Hierdoor kan de aannemer op dinsdag 21 mei al starten met de rioleringswerken op de gewestweg N152. Oorspronkelijk was dat pas voorzien voor maandag 27 mei.

Waar werkt de aannemer?

Concreet vinden er vanaf dinsdag 21 mei rioleringswerken plaats vanaf het kruispunt Herentalseweg-N152-Ven (inclusief kruispunt) tot net voor het kruispunt met Bulestraat.

Dat in beide richtingen en over de volledige breedte van de rijbaan. Het kruispunt Herentalseweg-N152-Ven kan dus niet meer gebruikt worden, ook niet door zachte weggebruikers. Het kruispunt Bulestraat blijft nog wel bruikbaar. Handelaars in de werfzone blijven te voet bereikbaar. Parkeren kan op het dorpsplein of in de omliggende straten.

Zodra de aannemer de riolering heeft aangelegd in de werfzone, start de aannemer er meteen met de heraanleg van de rijweg en voetpaden. De start van deze werken is voorzien voor +- begin juni. Het kruispunt Herentalseweg-N152-Ven, alsook de gewestweg tot aan Bulestraat wordt in de eerste helft van oktober terug opengesteld voor alle verkeer. De voetpaden zijn al tegen eind augustus klaar en toegankelijk.

Omleiding plaatselijk verkeer -3,5 ton

De omleiding voor plaatselijk verkeer -3,5 ton loopt vanaf dinsdag 21 mei in beide richtingen (richting Herentals én richting Herselt) via Tramstraat, Herentalseweg en Hezewijk. Het kruispunt Herentalseweg-Ven is tijdelijk onbereikbaar voor alle verkeer.

Omleiding doorgaand verkeer -3,5 en +3,5 ton

Voor alle doorgaand verkeer -3,5 en +3,5 ton (lees: verkeer dat niet in Olen-Centrum moet zijn) geldt nog steeds de grote omleiding langs het traject Herselt, Westerlo en Geel-Zammel om de oprit Geel-West (E313) te bereiken. Via de autostrade (E313 richting Antwerpen) kan je de werken mijden en via afrit Herentals-Oost, achter de werken, je weg verder te zetten. Ook in de omgekeerde richting (E313 richting Hasselt) geldt deze route.

Fietsers

Fietsers die normaal gebruikmaken van het kruispunt Herentalseweg-N152-Ven en op zoek zijn naar een rustige omleidingsroute kunnen via het dorpsplein, kerkhof en Stadsestraat de gewestweg N152 bereiken of omgekeerd.

Aangepaste routes bussen De Lijn vanaf maandag 20 mei

Door de start van de werken op de gewestweg N152, volgen de bussen van De Lijn vanaf maandag 20 mei een aangepaste omleiding.

Lijnen 305 (Leuven Turnhout) en 541 (Westerlo Herentals) volgen vanaf dan in beide richtingen de omleiding langs Tramstraat, Herentalseweg en Hezewijk om richting Herentals of Geel/Westerlo te rijden.Lijnen 540 (Westerlo Herentals) en 542 (Geel Industrie Olen Herentals) volgen in beide richtingen een omleiding langs Industrielaan om richting Herentals of Geel te rijden.