U bent hier

Werken op E34 tussen Zoersel en Lille echt van start

Kempen regio | Provincie Antwerpen
03.04.2015 - 16.26u
Door: Hans Van Donderen

Dit voorjaar wordt 4 maanden lang gewerkt op de E34 tussen Zoersel en Lille. De voorbereidende werken hiervoor zijn al sinds begin maart aan de gang. Op dinsdag 7 april 2015 start de eerste fase van de feitelijke heraanleg. Maandagavond 6 april wordt vanaf 19.00 uur de werfsignalisatie geplaatst. Het verkeer beschikt dan in beide richtingen over één rijstrook. Vanaf dinsdagmorgen rijdt het verkeer in beide richtingen over twee versmalde rijstroken op de kant richting Nederland.

Werken starten richting Antwerpen

De eerste fase van de eigenlijke onderhoudswerken start op dinsdagmorgen 7 april en duurt ongeveer anderhalve maand tot eind mei. Er wordt gewerkt in de richting van Antwerpen. In de volgende fase wisselen de werken van kant en wordt de rijrichting naar Nederland aangepakt.

Verkeer blijft op 2 rijstroken

Van 7 april tot eind mei rijdt het verkeer in beide richtingen over twee versmalde rijstroken op één zijde van de snelweg (richting Nederland). Het verkeer richting Antwerpen wordt via een doorsteek over de middenberm naar de andere kant van de snelweg geleid.

In de richting van Antwerpen zijn de op- en afrit van Lille (complex 21) afgesloten.
Verkeer komende van Nederland dat in complex Lille de snelweg wil verlaten moet nu de snelweg verlaten in Beerse (complex 22) en rijdt om via de Beersebaan (N132), de Gierlebaan (N140) en de Wechelsebaan (N153).
Verkeer dat normaal in Lille de autostrade oprijdt wordt via de N153, N140 en N132 omgeleid naar complex Beerse, om daar de snelweg op te rijden.

In de richting van Nederland blijven de op- en afrit van Lille open.

Nachtelijke werken

In de nacht van maandag 6 april op dinsdag 7 april worden de doorsteken, betonnen afbakeningen, en de wegmarkeringen geplaatst. Dan zal er slechts 1 rijstrook beschikbaar zijn in beide richtingen.

Snelheidsbeperking

Om de veiligheid van de weggebruikers en van de wegarbeiders te garanderen geldt langs de hele werfzone een snelheidsbeperking van 70 km/uur.


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto